• Hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma zártak ki véradásról, alacsony hemoglobin szint miatt (118, ha jól emlékszem), pár hónapja pedig folyamatosan nőgyógyászati problémáim vannak (a ciklusom egyre hosszabb, köztes vérzés egyre erősebb, bal oldali petefészek megnagyobbodása). Utánaolvastam az alacsony hemoglobinnal kapcsolatos tüneteknek, és elég sok egyezést tapasztaltam (fejfájás, fáradékonyság, palpitáció, sápadtság...). Lehetséges, hogy a nőgyógyászati problémák hátterében is ez áll? Érdemes lenne vérvizsgálatot kérni egy-két hónap múlva, hogy helyreállt-e a hemoglobin szint?

        WEBBeteg szakértő válasza a hemoglobin szint témában

        Kedves Hölgyem!

        A 118-a hemoglobin nem rossz, csak a határérték alatt van, ezért nem engedték a véradást. Aggodalomra emiatt nincs oka, de a vérzészavarra mégis oda kellene figyelnie. Bár egyenlőre nincs baj, ez a hemoglobinszint nem is szokott panaszokat okozni, de az esetlegesen súlyosbodó vérzések a későbbiekben okozhatnak tüneteket. Egyen változatosan, több marhahúst, tojássárgáját, pisztáciát, egyéb vaspótlásra nincs szükség. Egyenlőre kontoll vérvizsgálatra nincs szükség, de nőgyógyászhoz mindenképpen érdemes lenne elmennie.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 09:20:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: