• Szedjem-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az én problémám a következő.2007 novemberében abbahagytam a fogamzásgátló szedését azzal a szándékkal,hogy babát szeretnénk a férjemmel.Decemberben és januárban még pontosan 28 ill. 30 napra megjött a menzeszem,de ezután már rendszertelenné vált.Volt, hogy 50 napra lett vérzésem.Áprilistól kezdve néha barnás-véres váladékozásom volt,ezért júniusban felkerestem egy nőgyógyászt,aki méhszájsebet diagnosztizált.Ezt 3 nap múlva lefagyasztotta,azóta megszűnt a folyás. Viszont a menstruációm azután sem állt be.Ő akkor Duphastont írt,h attól majd rendeződik.Már majd' 2 hónapos vérzés kimaradást követően visszamentem hozzá és mondta,h ugyanezt szedjem,de más dózisban.Ezt 3 hónapig szedtem.2008 szeptember végén szedtem be utoljára.Ettől mindig 28 napra megjött.Október 9-én mentem kontrollra,ekkor írt beutalót laborba hormonvizsgálat céljából(méhszáj ép).Ciklus 3. és 14. napján kellett mennem vérvételre./Október 23-25 között egészen biztosan volt peteérésem(nagyon görcsöltem 1 napig,majd pár csepp véres folyás is volt és november 8-án megjött a menstruációm mindenféle segítség nélkül)/. A napokban meg is lett a vérvétel eredménye. A 3.napon: LH 2,91 IU/l FSH 2,99 IU/l ACTH 16,60 pmol/l 17-OH progeszteron 0,20 ng/ml Kortizol 322 nmol/l Prolaktin 235,10 mIU/l Ösztradiol 95 pmol/l Progeszteron 1,81 nmol/l Totál tesztoszteron 1,40 nmol/l TSH 1,77 mIU/l T4 13,72pmol/l T3 4,83 pmol/l A 14.napon: FSH 5,04 IU/l LH 9,16 IU/l (a többi eredmény az orvos szerint rendben van) Ma voltam nála és mivel babát szeretnénk ezért Clostilbegytet (5.naptól 2x1), Chorogan injektiót(14.napon) és Duphastont(15.naptól 2x1) írt fel. A kérdésem az lenne,hogy a véreredmények mit mutatnak,indokolt-e a gyógyszerek szedése és mivel nem történt UH vizsgálat,szükség lenne-e rá?Jobb oldalon a bordáim alatt évek óta naponta többször is jelentkező enyhe szúró fájdalmat érzek.Ezirányba nem történt vizsgálat,mert a doktor szerint a méhszájseb miatt fennálló gyulladás is okozhatta/okozhatja ezt. A januári cytológia eredményen méhnyakgyulladás szerepelt,amivel senki nem foglalkozott.Ez a fájdalom (mint mondtam enyhe,de mégis zavaró) mit jelezhet?Szedjem a gyógyszereket vagy szükséges ennél alaposabb kivizsgálás is vagy ha szedem és sikerül a baba nem kell foglalkoznom az elmaradt UH-gal? Kérném mielőbbi válaszát.Üdvözlettel:B.-né

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Kedves Gyereket akaró!

        A méhszájseb kétségtelen egy krónikus gyulladást tart fenn a méhszájon és ez okozhat alhasi fájdalmat. A másik: a laborleletek szerintem rendben vannak. A tennivalók: a párjának spermavizsgálat kell, magának petevezető átjárhatósági, Clostylbegyt szedése, peteérés nézése. Szerintem van éppen elég tennivaló, ezeket kell követni, aztán meglátják. Remélhetőleg nemsokára ott lesz a baba a pocakban. Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-13 14:22:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: