• Méhszájseb.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretnék többet tudni a méh szájsebet illetően ,annak kialakulásáról,okáról,tüneteiről.köszönettel judit.

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Kérdező!

        A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik. A másik fő probléma a méhszájsebbel, hogy ezen keresztül a baktériumok felmehetnek a méhbe vagy a hasüregbe, ahol már sokkal súlyosabb fertőzést okozhatnak.

        A méhszájseb jelentősége a terhesség alatt nő meg, ugyanis a krónikus fertőzések a terhesség alatt vetélést és koraszülést okozhatnak. A méhszájseb gyógyítása több módon lehetséges. Mivel kialakulása hosszú idő, ezért a gyógyulása is az. A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. A másik, hogy amennyiben mégis hüvely gyulladás alakul ki, azt mihamarabb gyógyszerrel kezelni kell.

        Dr. Zsirai László

        A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu-ra!

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2008-12-01 15:55:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt orvos. Olyan problémám van 12 hete szülte és már másodszorra menstruálok.nem szoptatok igy felirt az orvosom lindinette 20ast amit pénteken elkezdtem szedni mivel akkor jött meg a menzeszem.ma tartok a 6.napnál és még mindig megvan és...