• Endokrinológia, szoptatás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 22 hónapos kislány édesanyja vagyok, 18 hónapos koráig szoptattam. (ez év augusztus vége). A szoptatás alatt a libidóm egyáltalán nem működött, és a terhesség során felszedett "vésztartalék" súlytól nem tudtam megszabadulni. Avval vigasztaltak, és vigasztaltam magam, hogy a szoptatás miatti hormonállapot okozza.Most lassan 4 hónapja nem szoptatok, a melleimből viszont még mindig minimális erőfeszítéssel sikerül tejcseppeket kifejni, a súlyfelesleget mintha rámragasztották volna, és a szexuális érdeklődésem is egyenlő a nullával. Kérdésem az lenne, hogy ennyi idővel a szoptatás befejezése után természetes-e ez még, vagy lehet a prolaktin helytelen termelődése, vagy más hormonális probléma miatt? Túlaggodom a helyzetet, vagy keressek fel szakrendelést? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a libidó csökkenése témában

        Kedves Szoptatós!

        A szoptatás után, hogy még hónapokig lehet a melléből tejet csavarni teljesen normális, és persze nem kell piszkálni a mellét. Mert szép lassan elmúlik a tej csepegés. A másik, hogy lehet jegelni, meg hideg vizes borogatást tenni rá. Akkor van csak probléma, ha úgy jön a tej, mintha szoptatna. De így minden ok.

        Azt hogy nem kívánja a szexet rém egyszerű. Ha nem elégedett magával, akkor bizony sok minden gátlódik a szervezetben. Én a maga helyében intenzíven lefogynék, sokat adnék magamra, elmennék tornázni és stb, és persze akkor higyje el más lesz és kívánni fogja a szexet. Amíg magával nem elégedett, akkor nem lesz az ágyban sem az. Azt értse meg, hogy csak egy darbaig anya a gyermeke életében, mivel ők pár tíz év műlva kirepülnek, de a férje mindig ott lesz maga mellett, tehát igenis egymással fontos hogy foglalkozzanak. Sok sikert!!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-10 22:06:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: