• Narancssárgás vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNo/Doktor Ur! Ma voltam nogyogyaszati vizsgalaton,es kenetmintat vettek. Hazaterve elso vizeletem normalis volt, utanna a kovetkezo majdnem narancssarga.Kisse megremultem, mivel ez eddig nem fordult elo meg soha. Kerdesem, mivel otbbfajat kenetminta vizsgalatot vegezteek-3-at-elofordul, hogy ez a kivalto oka?A vizsgalatok utan a jobb petefeszkem is nagyon erzekeny volt, enyhen fajt-meg a multhonapban magyarorszagi nogyogyasom 2 db.kis 4 mm-es policisztat latott rajta.Sajnos itt Angliaban ezekkel a kerdesekkel hziorvosomhoz nem fordulhatok, mert egy "ne aggoddjal"elintez es semmi mast nem mond. Koszonettel Mackota

        WEBBeteg szakértő válasza a vizelet témában

        Kedves Mackota!

        A vizelet narancssárga színe, általában a koncentrációjának a megváltozására utal, esetleg bizonyos ételek, vagy italok is okozhatnak szokatlan színű vizeletet. Nincs összefüggés a vizsgálatokkal, nem kell aggódnia. Nem tudom, miért kellett sokféle kenetet venni, de a fájdalom oka lehet esetleg egy jelen levő gyulladás jele is. Azt viszont el kell, hogy mondjam, a 2 db 4 mm-es polycysta semmi. Nem polycysta, mert akkor mindkét petefészekben lenne sok cysta, és semmiképpen sem 4 mm-es lenne, mert az meg nem cysta! Normálisan a petefészkekben láthatóak a follikulusok, több is egyszerre, melyek közül kiválasztódik a domináns tüsző, és a ciklus felénél bekövetkezik a peteérés. Tehát a 2 "cysta" teljesen egészséges jelenség, és follikulus a neve. Valóban nincs oka aggodalomra, helyesen tájékoztatták az orvosai!

        Üvdözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-12 11:30:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: