• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő! Én azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy október közepén hagytam abba Minulet szedését,18-án menstruáltam, s november 10után volt szexuális kapcsolatom, megszakításos védekezéssel. S több,mint 1 hete késik a vérzésem, nagyon aggódom,hogy terhes vagyok. Csináltam tesztet,ami negatív lett, de nem nyugodtam meg. Melleim pár napja nagyon feszülnek, s égő érzésem van. Ismételjem meg a tesztet? S reggeli első vizeletből biztosabb?? Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        A terhességet kizárni nem lehet, de valószínűbbnek tűnik, hogy a tabletta abbahagyását követően még nem rendszereződött a ciklusa. Végezzen el még egy terhességi tesztet, amennyiben negatív, a terhesség valószínűtlen, de biztonsággal egy nőgyógyászati vizsgálattal lehet azt kizárni, ahol UH-al is ellenőrizhetik. Ne aggódjon, néha hónapokig sem jelentkezik magától a vérzés, türelmesnek kell lennie. A nem kívánt terhesség ellen mindenképpen ajánlatos biztos módszerrel védekezni, akkor nem fog aggódni sem. Szükség esetén gyógyszeres segítséggel kell meghozni a mensest.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-30 22:44:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: