• Váltsak orvost, mit tegyek?

    Legfrissebb cikkek a témában
     
    Gyakori kérdések

    Tisztelt Doktornő!

    Február 15-én megjött a mensesem,ami 4 napig tartott és a 3.ciklusnaptól elkezdtem szedni a clostit,mert nem volt peteérésem. 2x1 adagban szedtem 5 napon kersztül.Február 23-án vérzésem volt és onnantól kezdve nagyon sokáig tartott a barnázás /picike pötty, mint egy kisujj köröm/.

    Itt a február havi ciklusom linkje: 

    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/931cae680a6ee3f2da1fb509a42fccec_100215_100323_1269907200_.png

    Ebben a hónapban néztük ultrahangon hogy van-e peteérésem.Mivel a 9.cn-on bevéreztem, elmentem ultrahangra és a következő lett az eredmény:Normál uterusban 7 mm-es nyálkahártya, bal ov.-ban 15mm-es domináns tüsző ábrázolódik, jobb ov.-ban 25 mm-es benne follic.

    Ciklusom 11-ik napján csináltam LH tesztet és pozitív lett, de azt nem értem hogy hogy lehet az, hogy onnantól kezdve szintén pozitív volt minden LH tesztem. Március 1-jén is voltam UH-on, akkor volt a 15. cn-om. Itt az eredmény:Uterus normál nagyságú, nyha 8mm-es. Jobb ovarium 26mm-es tüsző, bal ovarium 33x27 mm-es, benne egy 18 mm-es tüsző megrepedés utáni állapot.

    Ezek után vártam, vártam....és Március 19-én pozitív lett a terhességi tesztem /33.cn/, majd 21-én és 22-én is. 22-én elmentem a nőgyógyászhoz, megultrahangozott és az eredmény: 60x40 mm-es uterusban 9 mm-es nyha. Jelenleg grav. nem ábr. benne. MKO. norm. és szerk. ovariumok, CD: negatív. Erre mondtam az orvosomnak, hogy azért hagytam abba a hőmérőzést, mert nem tetszett a görbém és már kezdek belefáradni. 27 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk, de nem jön a gyermekáldás. Azt mondta, hogy ok, akkor ha legközelebb megjön, majd nagyobb adagban szedjem a clostit 3x1-ben. Nem értettem miért nem foglalkozott a 3 pozitív terhességi teszttel.

     

    Március 24-én megjött a mensesem, de teljesen normális vérzés volt, szép piros ahogy szokott lenni, a mennyisége sem volt változó. 5 napig tartott. Beszúrom a márciusi ciklusomat is, hogy könnyebben érthető legyek:

    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/931cae680a6ee3f2da1fb509a42fccec_100324_100330_1269907200_.png

    Kicsit hosszúra nyúlt a levelem, de teljesen kétségbe vagyok esve!!! Ma vagyok a 7. cn-on és még a ma reggeli tesztem is pozitív lett. Ma voltam a kórházban terhességi tesztet csináltatni, aminek ma délután jön meg az eredménye, de szerintem az is pozitív lesz. Fogalmam sincs mi lehet. Március 29-év voltam UH-on. Az eredmény: 70x36 mm-es uretus, nyha 3 mm-es. Jobb ov 24 mm-es, bal 21 mm-es, Douglasban folyadék nincs.

    Ezt a 3 kérdést tettem afel a nőgyógyászomnak:
    1. Lehet hogy méhen kívüli terhességem van? Válasz: Lehet, de méhen kívüli terhességnél nem szokott lenni menses és picit sem vagyok rosszul,ill.nem látta UH-on.

    2. Lehet hogy terhességem van méhen belül? Lehet, nőknél semmi sem kizárt, de persze se a hőm, se az UH nem utal rá, hogy az lennék.

    3. Lehet hogy nincs egyáltalán sehol terhesség? IGEN Nőknél minden előfordulhat.

    Ennyi a rövid történetem, de fogalmam sincs mi lehet velem. Kérem írjon hogy mit csináljak? Keressek másik orvost? Eddig mindent honoráltam neki, de tegnap már azt mondtam hogy ELÉG!!!

     

    Előre is köszönöm válaszát.

    WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

    Kedves Hölgyem!

    Megértem, hogy ennyire kétségbe van esve, amit nem tudok, hogy milyen kivizsgálások történtek mielőtt a stimulációs gyógyszert elkezdte szedni. Ez sokat segítene, ha van kedve, írja le részletesen, hogy milyen vizsgálatok voltak, milyen eredménnyel, miért kell gyógyszert szedni, stb.

    A jelenlegi helyzetre mást nem tudok mondani, csak azt, hogy a vérvétel eredménye nagyon fontos lesz. Egyrészt azért, mert akkor tudni fogják, hogy merre induljanak el, másrészt jó lenne a hormonszinteket is ellenőrzini, ha még nem volt ilyen vizsgálat, mert az LH teszt is mutathat folyamatosan magas értéket, mert igen, az is lehet folyamatosan magas. ami jó hír, hogy az UH alapján volt peteérés, és igen, akár terhes is lehetne, bár a vékony nyálkahártya szinte kizárja ezt a problémát. Ha méhen kívüli terhessége lenne, akkor a szervezete azt hinné, hogy terhes és valóban nem lenne rendes menses.

    A terhességi teszt is lehet ál-pozitív, de a legfontosabb az lenne, ha picit türelmes lenne most, míg kiderül, hogy pontosan mi is történik a szervezetében. Nem tudom, a Clostilbegytet mióta szedi, azt 3 hónapnál tovább folyamatosan nem szoktuk alkalmazni.

    Ha nem meddőségi szakrendelésen gondozzák, és eddig még nem volt kivizsgálása, akkor jó lenne, ha ennyi idő után már elmenne oda is. A terhességi teszt, ha pozitív, és a labor is kimutatja a béta HCG hormont, esetleg stabilan megmarad a szervezetben, akkor keresni kell az okát, hogy mitől magasabb.

    Írjon bátran még több információt, hátha tudok segíteni.

     

    Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


    Kérdés: 2010-04-05 22:16:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:53

   • Kérdések és válaszok a témakörben:
    Kedves Doktor Úr! A Nuvaring fogamzásgátló gyűrűt használtam amit 02.05-én eltávolítottam mert párommal gyermeket szeretnénk. Rá 3 napra,02.08-án jelentkezett az "elvonásos vérzésem" ami nekem kb. 5-6 napig tartott. Lehetséges ebben a...
    Tisztelt Doktor Úr!HPV diagnosztizáltak nállam, Cin1 lett a diagnózisom, január 24 LÉÉP cinizációt végeztek nállam, már megvan a szövettani eredmény, az orvos szerint minden rendben van, de már szerdán, jövő héten lesz négy hete a...
    Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz! Kb három hete elkezdett fájni a jobb mellem. Az egész mell területére vonatkozó fájdalomról van szó, néha égő érzés is társul hozzá. Bár az most már csak ritkán. Nagyon...
    Tisztelt Doktor úr/hölgy! A nőgyógyásznál hpv gyanúm igazolódott mit tegyek illetve ez a betegség mit foglal magában? Viszont P2es lett a citológiám, mindent rendben találtak csak ez a gyanú van. Illetve lehet e gyerekem ez miatt? Mitől...
    Tisztelt Hölgyem/Uram! Ma voltam nőgyógyászati ultrahangon. Lelet: A méhtest 42 mm átmérőjű. A méh homogén strukturájú. A méhnyálkahártya 19 mm vastagságú helyenként inhomogén szerkezetű. A petefészkek eltérés nélküliek. A...
    Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyász a trisequens tablettát írta ki nekem. Kb. 2 éve rendszertelen a menstruációm. Hormonalisan az ösztrogén szintén magas,a progeszteron szintem alacsony.allando petefészek cisztaim vannak. Kuretre is sor került....
    Tisztel Doktornő/ÚR! Évek óta fennálló havi bő vérzés és vashiányos vérszegénység megoldására az orvosom a Mirenat javasolta.2017.11.27 én fel is helyezte. Azóta szinte minden nap pecsételő barnázást tapasztaltam, ami nem ért...
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! December elején volt missed ab műtétem (8 hetes terhesség volt). A műtét rendben zajlott, utána se görcs, se láz nem jelentkezett. Kontroll 1 hónap után volt, szinten minden rendben. 5 hét után jött meg az első...
    Tisztelt Doktor Úr! Tavaly szeptemberben fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom, amit csupán csak 1 hónapig szedtem, mert nem volt jó. Pontosabban a 2. levél 5. szeménél saját döntésre hagytam abba, mert a bal lábam és a bal karom zsibbadt,...
    Tksztelt Doktor úr! Mi lehet a hüvelyemben egy kemény kicsi csomo? Mitől lehet? Mitől alakulhatott ki? Mikor a középső ujjamal megtapintom a hüvelyemben akkor kicsit fáj.