• Váltsak orvost, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Február 15-én megjött a mensesem,ami 4 napig tartott és a 3.ciklusnaptól elkezdtem szedni a clostit,mert nem volt peteérésem. 2x1 adagban szedtem 5 napon kersztül.Február 23-án vérzésem volt és onnantól kezdve nagyon sokáig tartott a barnázás /picike pötty, mint egy kisujj köröm/.

        Itt a február havi ciklusom linkje: 

        http://www.ciklus.hu/images/diagramok/931cae680a6ee3f2da1fb509a42fccec_100215_100323_1269907200_.png

        Ebben a hónapban néztük ultrahangon hogy van-e peteérésem.Mivel a 9.cn-on bevéreztem, elmentem ultrahangra és a következő lett az eredmény:Normál uterusban 7 mm-es nyálkahártya, bal ov.-ban 15mm-es domináns tüsző ábrázolódik, jobb ov.-ban 25 mm-es benne follic.

        Ciklusom 11-ik napján csináltam LH tesztet és pozitív lett, de azt nem értem hogy hogy lehet az, hogy onnantól kezdve szintén pozitív volt minden LH tesztem. Március 1-jén is voltam UH-on, akkor volt a 15. cn-om. Itt az eredmény:Uterus normál nagyságú, nyha 8mm-es. Jobb ovarium 26mm-es tüsző, bal ovarium 33x27 mm-es, benne egy 18 mm-es tüsző megrepedés utáni állapot.

        Ezek után vártam, vártam....és Március 19-én pozitív lett a terhességi tesztem /33.cn/, majd 21-én és 22-én is. 22-én elmentem a nőgyógyászhoz, megultrahangozott és az eredmény: 60x40 mm-es uterusban 9 mm-es nyha. Jelenleg grav. nem ábr. benne. MKO. norm. és szerk. ovariumok, CD: negatív. Erre mondtam az orvosomnak, hogy azért hagytam abba a hőmérőzést, mert nem tetszett a görbém és már kezdek belefáradni. 27 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk, de nem jön a gyermekáldás. Azt mondta, hogy ok, akkor ha legközelebb megjön, majd nagyobb adagban szedjem a clostit 3x1-ben. Nem értettem miért nem foglalkozott a 3 pozitív terhességi teszttel.

         

        Március 24-én megjött a mensesem, de teljesen normális vérzés volt, szép piros ahogy szokott lenni, a mennyisége sem volt változó. 5 napig tartott. Beszúrom a márciusi ciklusomat is, hogy könnyebben érthető legyek:

        http://www.ciklus.hu/images/diagramok/931cae680a6ee3f2da1fb509a42fccec_100324_100330_1269907200_.png

        Kicsit hosszúra nyúlt a levelem, de teljesen kétségbe vagyok esve!!! Ma vagyok a 7. cn-on és még a ma reggeli tesztem is pozitív lett. Ma voltam a kórházban terhességi tesztet csináltatni, aminek ma délután jön meg az eredménye, de szerintem az is pozitív lesz. Fogalmam sincs mi lehet. Március 29-év voltam UH-on. Az eredmény: 70x36 mm-es uretus, nyha 3 mm-es. Jobb ov 24 mm-es, bal 21 mm-es, Douglasban folyadék nincs.

        Ezt a 3 kérdést tettem afel a nőgyógyászomnak:
        1. Lehet hogy méhen kívüli terhességem van? Válasz: Lehet, de méhen kívüli terhességnél nem szokott lenni menses és picit sem vagyok rosszul,ill.nem látta UH-on.

        2. Lehet hogy terhességem van méhen belül? Lehet, nőknél semmi sem kizárt, de persze se a hőm, se az UH nem utal rá, hogy az lennék.

        3. Lehet hogy nincs egyáltalán sehol terhesség? IGEN Nőknél minden előfordulhat.

        Ennyi a rövid történetem, de fogalmam sincs mi lehet velem. Kérem írjon hogy mit csináljak? Keressek másik orvost? Eddig mindent honoráltam neki, de tegnap már azt mondtam hogy ELÉG!!!

         

        Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Hölgyem!

        Megértem, hogy ennyire kétségbe van esve, amit nem tudok, hogy milyen kivizsgálások történtek mielőtt a stimulációs gyógyszert elkezdte szedni. Ez sokat segítene, ha van kedve, írja le részletesen, hogy milyen vizsgálatok voltak, milyen eredménnyel, miért kell gyógyszert szedni, stb.

        A jelenlegi helyzetre mást nem tudok mondani, csak azt, hogy a vérvétel eredménye nagyon fontos lesz. Egyrészt azért, mert akkor tudni fogják, hogy merre induljanak el, másrészt jó lenne a hormonszinteket is ellenőrzini, ha még nem volt ilyen vizsgálat, mert az LH teszt is mutathat folyamatosan magas értéket, mert igen, az is lehet folyamatosan magas. ami jó hír, hogy az UH alapján volt peteérés, és igen, akár terhes is lehetne, bár a vékony nyálkahártya szinte kizárja ezt a problémát. Ha méhen kívüli terhessége lenne, akkor a szervezete azt hinné, hogy terhes és valóban nem lenne rendes menses.

        A terhességi teszt is lehet ál-pozitív, de a legfontosabb az lenne, ha picit türelmes lenne most, míg kiderül, hogy pontosan mi is történik a szervezetében. Nem tudom, a Clostilbegytet mióta szedi, azt 3 hónapnál tovább folyamatosan nem szoktuk alkalmazni.

        Ha nem meddőségi szakrendelésen gondozzák, és eddig még nem volt kivizsgálása, akkor jó lenne, ha ennyi idő után már elmenne oda is. A terhességi teszt, ha pozitív, és a labor is kimutatja a béta HCG hormont, esetleg stabilan megmarad a szervezetben, akkor keresni kell az okát, hogy mitől magasabb.

        Írjon bátran még több információt, hátha tudok segíteni.

         



        Kérdés: 2010-04-05 22:16:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: