• Hónalji csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr. Uh és mammográfián a bal hónaljamban 2 db csomót találtak 1,4 és 1,9 cm. a nagyobb csomóból mintát vettek. Az eredmény: elvégzett festések:HE a sejtszegény kenetekben, vérzéses háttérben főleg limphocytak és granulocytak láthatóak kevés denudalt sejtmag, magrészlet, törmelékes anyag. Vélemény: gyulladásos eredetű nyirokcsomó megnagyobbodásra utaló kép. Kérdésem az, a másik csomóból nem kellett volna mintát venni? És ha gyulladás nem kellene valamit szedni rá, 1 hónap mulva vissza kell mennem uh-ra. De nem vagyok megnyugtatva. sajnos a családban a nagymamáémnál mellrák volt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelt Kérdező! Mamográfián és ultrahangon a bal hónaljban két csomót találtak. Nem írja, de ezek szerint az emlőkben nem volt eltérés. Ha meg nem volt, akkor miért gondolja, hogy emlőrákkal állunk szemben? A hónalji egyik csomóból vett minta gyulladást mutat, keze, karja nem sérült meg ? (nincs pl. körömágy-gyulladása, macskakarmolása, virágot ültetett és megsérült az ujja, elkapart egy "szemölcsöt", stb.). A bal mellkasfalon nincs valami bőrgyulladás a környéken? Milyen dezodort használ? Golyósat ne nagyon! Ha pár hét alatt megkisebbedik, de izguljon? Ha nem múlik, vagy ne adj' Isten növekszik, ismét menjen tűszúrásos mintavételre!! Nincs sérülésem, semmilyen az Ön által emlitett. a mellemben eltérést nem mutattak ki. Golyós dezodort használok. A csomó kivülről nem érezhető .

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nyugodjon meg.
        Kontroláltassa le egy-két hónap múlva. Ultrahanggal a hónalji területet (ennyi kell, hogy egy ismeretlen eredetű gyulladásos nyirokcsomó meggyógyuljon), ha változatanul ott vannak, vagy megnőnek, újra tűszúrásos citológia szükséges.
        Egyéb semmi.


        Kézcsók

         Dr. Nagykálnai Tamás


         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-01 21:34:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: