• Menstruációs görcsök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Lányom májusban lesz 18 éves. 14 éves korától menstruál. Menstruációja erős fájdalommal jár. Az 1-2.nap és az utolsó 1-2 nap. Rendszertelen a mensese. Általában 22 naponta menstruál. Van, amikor iskolába se tud elmenni, olyan erős fájdalmai vannak. Csak a Cataflam tbl használ, de 4 óra elteltével, már ismét erősödik a fájdalom. Sem a No-spa tbl, sem a Meristin tbl nem használ.Tudom, ilyenkor szokták javasolni a fogamzásgátló tbl-t, de ettől a lányom is idegenkedik, fél attól, hogy esetleg meddőséget okoz majd neki. Neki még nem volt nemi kapcsolata. Kérdésem: Lehtséges-e, hogy esetleg a lányomnak endometriosisa van? Ez csak az én gondolataimban fordult meg. Mit csináljunk, kihez forduljunk a problémával? Köszönettel:Hűséges olvasójuk Kérdésem:

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        A fájdalmas havivérzés nagyon gyakori probléma a fiatal lányoknál, sajnos kevesen fordulnak vele szakemberhez. Amennyiben iskolából is kimaradt már a lánya emiatt, mindenképpen kezelést igényel. A kezelés 3 lépcsőből áll:1. Diétás változtatások, szénhidrát megszorítása, több fizikai aktivitás, magne b6 és calcium tbl. szedése.2. Fájdalomcsillapítók alkalmazása, pl. Apranax vagy cataflam, de úgy, hogy már a menses jelentkezése előtti napon el kell kezdeni szedni.3. Amennyiben az első 2 módszer nem eredményes, akkor javasolt fogamzásgátló tabletta, a legjobb eredmény fájdalomcsillapítás területén ezzel érhető el. Igen, valóban lehet a háttérben endometriosis. Ha javasolhatom, kezdjen el a lánya fogamzásgátlót szedni, életminősége azzal nagyban fog javulni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 23:11:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: