• Fogamzásgátlás - menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakertok! 8 eve szedek fogamzasgatlot, rendszeresen, kimaradasok nelkul - Mercilont. Eddig soha nem tapasztaltam menstruacios zavarokat, ha dietaztam is. A problemam a kovetkezo lenne, amit ket hetre visszamenoleg fogalmaznek meg: a havi utolso szem mercilon tablettat kovetoen (ami hetfoi nap volt), a menstruaciomnak az eddigiek szerint penteken kellett volna megjonnie... vasarnap jott meg... a tablettat kedden ujra kezdtem szedni (az egy het kotelezo kihagyas utan). A menstruaciom szombatig elmult, nem tapasztaltam kulonosebb elterest mint maskor. E szombatot koveto hetfoi napon, mar reggel, erdekes feheres rozsaszines folyasra lettem figyelmes... ami ket nap utan eltunt, de meg par napig szoszerint budosnek ereztem magam. Nem tudom, osszefugghet-e ez a problemammal, azert is irok le mindent. Ugyanezen a hetfon, azaz mult heten, dietaba is kezdtem... zoldsegek, keves kaloria...sport. Szombaton viszont barnas-feketes maszatok jelentek meg, amit eloszor azt hittem eppugy eltunik mint a hetfoi problema, de nem... vasarnap mar mintha ujra menstrualtam volna, hasfajas, nyalkas verzes... es a mai napon is ugyanezt tapasztaltam, hol barnas, hol rozsaszines nyalkas verzes. Ez mar megijeszt, nem tudom mire velni. Lehet ez a verzes a dietabol kifolyolag, valamifele hormonzavar? Vagy talan fogamzasgatlas mellett lehetett korai veteles (nem tapadt meg a magzat)? Mire veljem ezt a verzest? Es meg azt szeretnem megkerdezni, hogy lehet egyaltalan 8 evig ugyanazt a fogamzasgatlot szedni? Milyen gyakran tanacsos valtani? (En Hollandiaban elek 2 eve es itt minden a haziorvoson keresztul intezodik (a fogamzasgatlot is o irja fel), oszinten nekem gynekologiai tanacsra lenne szuksegem, ahova itt nagyon nehez bejutni, hacsak valaki mar nem par honapos terhes vagy epp nem az osszeeses hataran van). Nagyon koszonom elore is a valaszt, sokat segitene!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Előfordulhat, hogy ideje lenne egy új fogamzásgátlási módszernek is, de rendellenes hüvelyi vérzés esetén mindenképpen javasolnék egy vizsgálatot, amivel ki lehet zárni egyéb folyamokat, ellenőrizni lehet a méhszájat, és hüvelyt, fertőzéseket, és egyéb rendellenes folyamatokat is ki lehet zárni. Forduljon háziorvosához, mondja el panaszait, a nőgyógyászati vizsgálat az Ön esetében mindenképpen indokolt.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 16:14:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: