• Mi az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web-doktor! Két hónapja szedem a lyndinette 20 fogamzásgátlót, 42 éves vagyok. Az első hónapban minden rendben volt, a másodikban viszont a gyógyszer befejezése előtt egy héttel elkezdődött a vérzés.Most is tart, bár most lenne itt az ideje. Enyhe görcseim vannak csak, nem jelentős,a mennyiség pedig változó.Most tehát kb. kilencedik napja vérzem, ez tehát már a második hét. Hormon változás okozhatja ezt, vagy valami kóros? Pár kilót híztam is a gyógyszer szedése óta és egyébként is szeretném abbahagyni, nem hiszem, hogy jó döntés volt ennyi idősen elkezdeni, csak zavart okozott a párkapcsolatomnak pedig vége. Mit vonhat maga után, ha a harmadik levelet már nem kezdem el?Vagy tanácsos a harmadik hónap befejezése. Várom szíves válaszát, a vérzés miatt nagyon aggódom.lehet a fogátló hatása?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ciklus végén abbahagyhatja, a következő már a megszokott lesz. A fogamzásgátló okozhat egyébként ilyen típusu zavart. Abban igaza van, hogy önnek ha ez nem válik be más módszer javasolt. PL: Injectio esetleg spirál. Ha azonban nincs szükség rá nem kell erőltetni.

        Dr. Csősz György nőgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 10:29:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: