• Canesten

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az ügyben írok önöknek,mert csütörtökön felfázás szerű tünetek jelentkeztek nálam,elemntem nőgyógyászhoz és felírt nekem 2 adag monural granulátumot,és egy canesten hüvelytablettát 6db-t,a két granulátumot már megittam külön külön persze és a hüvelytablettából meg a 4.et hazsnáltam,csütörtökön lesz az utolsó szem hazsnálata. Ha pénteken együtt leszek a barátommal az már lehetséges? (mert tudom hogy a tabletta kezelése alatt nem lehet nemi életet élni,de utána egy nappal?) 2 és háromnegyed hónapja szedek fogamzásgátlót(lindynette20) ,befolyásolja a hatását az imént emlitett gyógyszerek valamelyike? Válaszukat előre is köszönöm! sűrgős lenne!!Még az lenne a kérdésem az előzőekhez plusszba,hogy ezen gyógyszerek hazsnáltata után lehet kádban,meleg vizben fürdeni? csütörtökön este használom az utolsó canesten hüvelytablettát és péntek este lehet már kádban fürdeni? illetve esetlegesen akkortól már nemi életet élni?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves kérdező!

        A Canestent a hüvelybe helyezi fel, onnan az nem vagy csak minimálisan szívódik fel, tehát biztosan nem hat a fogamzásgátlóra. A monural pedig egyszeri adag, tehát az sem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. Inkább a tartós más gyógyszer szedésnek van jelentősége a fogamzásgátló szedése mellett és annak hatásának csökkenésében.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-20 11:15:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: