• Meddig várjunk még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A problémám a következő: tavaly elhatároztuk a párommal, hogy babát szeretnénk, ezért decemberben szedtem be utoljára a fogymzásgátlómat (Yadine).Januárban volt a megvonásos vérzésem, majd a peteérésem is bekövetkezett, legalábbis, én úgy vettem észre a jelekből.Vártam, hogy ismét megjöjjön, de csak április elején történt meg. Mindenki nyugtatgatott, hogy ez normális, legyek türelemmel. Ez idő óta nem jött meg a menzeszem. Júniusban találtam egy remek dokit, aki megvizsgált, ultrahangot készített, és hormonvizsgálatra küldött, aminek az eredményét szeptemberben kaptam meg. E szerint a tesztoszteron szintem lett magasabb egy egész picivel. A határértéket éppen csak átlépve. Az orvosom azt tanácsolta, hogy ezzel nem kell belgyógyászhoz rohanni, valószínű, hogy magától is rendbe jön a dolog. Kb. ebben az időben kezdődtek a vérezgetések. Pontosan olyanok, mintha meg akarna jönni, de néhány cseppen kívül más nem történik. A doktorom türelemre int. De ez nekem lassan elfogy. Nem is a baba miatt, inkább a menzesz ilyen fokú kimaradása aggaszt. Mit tanácsol, mit tegyek? Menjek vissza az orvoshoz újabb vizsgálatra? Vagy esetleg vannak erre valamilyen homeopátiás szerek is, amik segítenek elindítani a menzeszt? Egyre idegesebb és nyugtalanabb vagyok a helyzetem miatt. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Lassan egy év telt el, mióta babát terveznek, és a mensese még nem rendszereződött. A hormonszinteket megítélni egy megvonásos vérzés utáni 3. napon lehetne első körben. A vizsgálatot a 21. napon is lehet ismételni a ciklus 2. felének ellenőrzése érdekében. A peteérést lehet UH-al monitorozni. Valóban itt az idő, hogy rendezzék a vérzést, nem érdemes tovább várni.


        Azt javaslom, mivel várt elég ideig, nem esett teherbe, menjen el egy meddőségi szakrendelésre. Ez semmiképpen sem azt jelenti, hogy meddő lenne, hanem megfelelően tudnak segíteni beállítani a ciklusát, és akkor jöhet a baba. Amennyiben könnyebben elérhető, nőgyógyászati endokrinológushoz is elmehet, belgyógyászra jelenleg nincsen szükség. Nincsen oka aggodalomra, és nem kell idegeskedni, megfelelő szakember segíteni fog a vérzés rendezésében, és hamarosan tervezhetik a babát is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 19:34:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: