• Lindynette 20 után nincs menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktúr Úr/Nő! Külföldön tartózkodó barátnőm 4 évig szedte folyamatosan a Lyndynette 20 nevű fogamzásgátló tablettát. Idén augusztusban abbahagyta a gyógyszer szedését, s azóta nem jött meg a menstruációja. A terhesség kizárt. A kérdésünk, hogy lehet-e ez a tabletta mellékhatása? Találkozott-e Ön már ilyen panasszal? Válaszát előre is köszönjük.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, a tabletta abbahagyása után előfordulhat, hogy hónapokig nem jelentkezik spontán a menstruáció. A fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és ezért előfordulhat, hogy egyeseknél nehezebben oldódik ez a gátlás. Akár 6 hónapig is. Ha babát szeretnének nőgyógyászt keressenek fel.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-17 10:00:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: