• Méhszáj polip mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nyitrai Főorvos Úr! Köszönöm válaszát,megfogadom javaslatát,és eltávolíttatom ismét a polipot Előtte néhány kérdést még feltennék,melyre kérem szépen a szíves válaszát! Éspedig,hogy mitől lehet méhszájpolip?Azt olvastam,hogy HPV vírus okozza,ha így van akkor az citológiai vizsgálaton nézik?Mármint,hogy valaki HPV virussal fertőződött,a rákszürő vizsgálat elvégzésével kimutatják?Vagy ahhoz más vizsgálat kell? Vagy egy Nőgyógyászati vizsgálat elégséges?Ha HPV virustól van nekem a polip,akkor mennyire kell aggódjak,hogy a gyermekeim- 3 lányom 14,15,25 évesek-,elkaphatják e?Hisz azt olvashatjuk,mondják a nőgyógyászok,hogy bárhol bármikor elkapható,nem csak szexuális úton A fiatalok beoltását kérem szorgalmazzák,ha ez ennyire elterjedőben van,mivel pl én sem tudom sajnos finanszírozni a védőoltást számukra a magas ára miatt -Nekem bármikor kiújulhat ez a polip?Hisz fél év után ismét megjelent.Ha most levetetem,pár hónap múlva aggódhatok az ismétlődéstől?Az abrázió amitől tartok,hisz azzal jár együtt,és a meglévő mióma,mely elég nagy,de gondot nem okoz,nem sérülhet?Tájékozatlanságomat bizonyára megmosolyogja,de épp ezért kérek választ a kérdéseimre.Nagy tisztelettel megköszönöm előre is!Kívánok nagyon jó egészséget,minden jót! Tisztelettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájpolyp témában

        Kedves Éva!

        HPV virust sexualis uton lehet elkapni. HPV és a polyp kapcsolata még nem bizonyitott, soknak van polypja, de HPVj-e nincs. Bárhol-bármikor nem kapható el-váladékkal terjed. Bármikor újra nőhet. Mirena felhelyezés segithet.Nem sérül a myomája, az Öné marad sajnos. Hogy mosolyognék, az élet más területéhez én gyengébb kérdésekkel jelentkeznék. Rákszürés során HPV gyanút mutathatnak ki, de HPV teszt ami pénzbe kerül a rizikos HPV törzsek kimutatását tudja.

        Szeretettel: Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-17 21:50:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: