• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr Nő! 11 éve műtöttek meg nőgyógyászatilag,és eltávolították a méhem és a petefészkem.Akkor 21 éves voltam. Házasságban élek és van 2 gyermekem.Kaptam Cemoterápiás kezeléseket,és akkor azt mondták hogy nem szedhetek hormontartalmú gyógyszereket,mert ha mégis maradt a szervezetemben rákos sejt akkor az bárhol megtapadhat.Azt lehet mondani hogy semmi panaszom nincs.Nemrég voltam controll vizsgálaton és azt mondta az orvosom hogy menopausa szakrendelésre menjek el mert hormonpótló gyógyszereket kellene szednem nehogy kialakuljon csontritkulás és egyéb betegség nálam.A kérdésem az lenne hogy mennyire van szüksége a szervezetemnek a hormonpótlásra? Mi lesz ha továbbra sem szedek gyógyszereket? vagy mi lesz ha elkezdem szedni? Már egy jó ideje szinte megszoktam a hőhullámokat 2 iskolát elvégeztem próbálom magam lekötni, nem szedek gyógyszereket /nyugtató, kedélyjavító/ nem járok pszchiológushoz, ugyhogy "normális" életet élek a családommal.Egyetlen bajom a súlyommal van, van egy kis súlyfeleslegem. Hétfőn kell mennem a szakrendelésre, megköszönném ha addig válaszolna. Üdvözlettel: Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonpótlás témában

        Kedves Anna!

        Amennyiben nem javasolt a hormonok szedése, akkor bizony én sem javaslom. A csontrikulás kétségtelenül fenyegeti magát és sajnos az érelmeszesedés is, mivel még ráadásul súlytöbblete is van. Tehát én azt javaslom, hogy éljen egészségesen sok tejet igyon és sokat mozogjon és persze fogyjon le a normális súlyra. Akkor minden bizonnyal megelőzheti a csontritkulást. A másik, hogy rendszeresen el kell mennie vizsgálatokra és akkor időben ki lehet deríteni mikor kezdődik a csontritkulása.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 22:11:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: