• Pco??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! PCO-t diagnosztizáltak nálam augusztusban Azóta szedek meforal 1000-t napi 2x1/2-t. mivel nincs rendes menstruációm az orvosom irt fel duphastont a 11. naptól napi 1-et 10 napig. először 22 most 23 napra jött meg a vérzés. (pé. nem volt) A kérdés az lenne hogy baj, hogy ilyen korán jött meg vagy elszámolta magát az orvos? Ezek után mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Hné

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Hné!

        A Duphaston egy olyan gyógyszer, hogy ha nem szedi az ember és szedte akkor utána megjön a vérzése. Nincsen jelentősége, hogy most így jött meg a vérzése. Én nem is igazán javaslom a szedését, mivel ez csak pszichésen nyom valamit a latban, hogy van menzesze, de az effektív kezelést a Meforal fogja adni. Ha pedig gyermeket akar, akkor a Clostylbegyt javasolt. A Duphaston semmilyen előnyös hatással nem rendelkezik, csak az, hogy minden hónapban használhat intim betétet.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 10:39:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: