• Terhes vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 3 és fél éve volt egy abortuszom, utána elkezdtem szedni a Yadint. Ez nem igazán vált be a libidom a 0-val lett egyenlő, így az orvosom a Diane 35-öt javasolta. Kb 3 év után abbahagytam a szedését, gondoltam tartok egy kis szünetet. Szeptember 8-án vettem be az utolsó szemet, akkor rendesen megvolt a vérzés, de azóta semmi. Csináltam azóta 1 terhességi tesztet, negatív lett. Előfordulhat, hogy a leállás miatt viselkedik így a szervezetem vagy lehet, hogy mégis terhes vagyok? A gyógyszer szedés előtt sem volt rendszeres a vérzésem, volt hogy csak 3 hónap elteltével jött meg. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Nem vérző!

        A fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat, hogy valakinek nem jön meg a vérzése. Amennyiben három hónapig nincs vérzése, akkor utána azért menjen el orvoshoz, de 3 hónapig bőven várhat. És persze nincsen semmi baj. A fogamzásgátló gyógyszer abbahagyása után, főleg, ha valaki több évig szedi, előfordulhat vérzészavar. Ez általában úgy szokott történni, hogy a gyógyszer abbahagyása után akár több hónapig nem jelentkezik vérzés. Vagy egy normális vérzés után ritkább menzeszek jelentkeznek és sokkal enyhébb vérzések. Ez azért van, mert a fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és amikor az ember abbahagyja a szedést, akkor bizonyos egyéneknél ez a gátlás nehezebben oldódik, és így a vérzés vagy nem következik be, vagy pedig ritkábbá válik. Ez a jelenség nem baj, hiszen nem szükséges miatta orvosi kezelés, és természetesen orvoshoz sem szükséges fordulni, csak ha fél év után sem jön meg a vérzés. Amennyiben a partner gyermeket szeretne, akkor a belső hormon gátlás miatt a terhesség sem jön létre, tehát akkor viszont ennek elősegítésére orvosi kezelés szükséges.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 21:58:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: