• Laboreredmény: kérem segítsen a kiértékelésben!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DortorNő/Úr! Kérném a segítségét a következő labor értékek kiértékelésében ( menstruáció elmaradása több mint egy éve, PCOS gyanú miatt vettek tőlem vért): TSH Supersensitiv 2.120 mIU/1 Luteotrop H. (Prolactin) 6.70 ng/ml Foll.Stim.Hormon 5.96 mIU/1 Luteinizalo Hormon 1.89 mIU/1 Progeszteron 1.50 nmol/1 Oestradiol 37.72 pg/ml Testosteron 0.45 nmol/1 Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel, Kiss Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a PCOS témában

        Kedves Ildikó!

        Laborleleteivel a kezelőorvosához lenne érdemes mennie, hiszen ő ismeri pontosan a tüneteket, a panaszokat. A gyanú még nem diagnózis, és több olyan jellegzetesség is lehet, ami utal a betegség jelenlétére. Fontos lenne tudni, hány éves, előtte milyenek voltak a ciklusai, túlsúlyos-e, és van-e fokozott szőrzetnövekedés? Milyen az UH lelete, és pontosan mikor történt a vérvétel? Volt-e megvonásos vérzés, szed-e valamilyen gyógyszert. Ezeket a kezelőorvosa tudja, és ezek ismeretében a laboreredményeket értékelni tudja, ismerve az adott labor referenciahatárait, mely minden laborban más lehet. Remélem hamarosan meglesz a diagnózis, és a megfelelő kezeléssel a menstruációt rendezni fogják.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 19:10:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: