• Menszesz utáni hüvelyi nyák több napig

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Legutóbbi vérzésem után a hüvelyi nyák kb.8-9. napon jelenkezett. Az eleje világosbarnás volt, utána teljesen kitisztult. Volt már ilyen, akkor azt mondta a nőgyógyászom, hogy ez nem feltétlenül gyulladás jele, hormonális oka is lehet, vagy gyógyszerszedés. Magas a szérum homocisztein szintem, nem szedhetek fog.gátlót. 2 havonta b6vitamint és folsavat kell szednem 2 hónapig. Most egy hónapig mydetont szedtem, mert bekötött a nyakam. Viszketést nem észleltem, folyás minimális, ami egyébként is szokott lenni. Okozhatta gyógyszer ezt a barnaságot, vagy gyulladástól lehet? Vérzésem általában 25-28 nap között jelentkezik.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Gyógyszer nem valószínű, hogy okozhatta a barnaságot. Ha gyulladás van, akkor a hüvelyi folyás színe vagy fehér, vagy sárgás vagy zöldes, a kórokozó típusától függően. Ha barnás folyást észlel, akkor a hüvelyi véladékozáshoz vérnek vérnek kell keverednie. A ciklus közepén előfordulhat pár napos pecsételő vérzés fogamzásgátlót nem szedő nőknél is. Ha csak a ciklus közepém észlel barnás folyást, akkor az méh eredetű vérzéssel keveredett hüvelyi nyák. Ha a ciklus többi részében is észlel bővebb hüvelyi nyákot vagy folyást, akkor valószínűleg hüvelyi fertőzésről lehet szó. Ciklus közepén kívül is észlelt barnás pecsételés méhen kívüli terhességre, illetve elhanyagolt esetekben daganatra is utalhat. Terhesség és szülés után az egyébként nem kóros ciklus közepi vérezgetés megszűnhet.

        Dr Lukács János nőgyógyász 


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-05-15 11:19:12; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: