• Hüvelyi baktérium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő: Megfázás miatt antibiotikumot szedtem,ezután megjelent a hüvelygomba életemben először,ezt kezeltem is Canesten kombival menstruáció után,kb 6 napig szoktam menstruálni,de kivételesen ez most 11 napig tartott.A párom is kezelte magát a gombás fertősre.Ezek után elmentem nőgyógyászhoz,aki kenetet vett,és felírt másik fogamzásgátlót(hajhullás miatt) a Diane 35-öt (5 éve Harmonetet szedtem).A kenetnek az eredménye gombára negatív,baktériumra pozitív.Elfogyott a Harmonet,megjött a menstruációm,elkezdtem szedni a Diane 35-öt,de a menstruációm úgy,mint az előző hónapban megint 11 napig tartott.Utolsó 5 napban 1-1 csepp volt csak mind a 2 hónapban.Mitől lehet,hogy ennyi ideig megvan??5 éve,amióta fogamzásgátlót szedek soha nem volt ilyen problémám.A baktériumra egyébként Betadin hüvelykúpot írt fel az orvos-2 menstruáció között 7 db,mentsruálok,és ha elmúlik megint 7 db.Tehát 2 hónapon keresztül 1-1 hét.Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgáló tabletta témában

        Kedves Vérző!

        Tehát volt egy fertőzése és még a vérzése is megzavaródott. Szerintem nincsen közük egymáshoz, de valahogy mégis összejátszottak. Szerintem a Diane nem biztos, hogy jó választás. Lehet, hogy valami mást kellett volna felírni, meg persze ha hirtelen elkezd az embernek hullani a haja a fogamzásgátló szedése alatt, akkor nem a gyógyszerben van a hiba, amit már sok éve szed, hanem minden bizonnyal valamilyen góc van a szervezetében és ezért kezdődött a hajhullás., tehát én alapos kivizsgálást csináltatnék, hogy hol van az a góc a szervezetben. Fogászat, fül orr gégészet stb. És a góctól meg lehet vérzészavara is. Tehát én inkább egy alapos kivizsgálást javasolnék, és csak utána térjen át a Dianéra. Ha szükséges egyáltalán. Talán jobb lenne a Yadine.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-14 21:47:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: