• Méhszáj polip, mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok,menstruációm fél éve nincs,viszont van ismét méhszáj polipom,rizsszem nagyságú.Tavaly tavasszal már eltávolítottak kettőt,a kaparás eredménye sine morbo,tehát nem volt gond.Már tavaly decemberben ismét találták ezt ami még nem került levételre,mert félek is.Mivel kaparás szükséges hozzá,van miómám is 16mm.-es méhfalam,mely tavaly is pont ekkora vastagságú volt a mütét előtt.És megnagyobodott méhem is van.Viszont szerencsére a vérzésem még volt óraműpontossággal és rendben volt.Utóbbi időben bővebb volt.,csak ennyiA most készült citológiai vizsgálat is jó P2.Ha nem vetetem le a polipot,baj lehet belőle?A menses kimaradása miatt szedjek ösztrogén tartalmú tablettát?-a nőgyógyász azt javasolja,de még nem konkretizáltunk semmit ,két hónap múlva megyek Hozzá.Kérem véleményét!Köszönöm Tisztelettel minden jót kívánva:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszáj polyp témában

        Kedves Éva!

        Polyp - rákmegelőző állapot- tehát el kell távolitani. Mivel újra kinőhetnek így  javasolt, hogy utána Mirenát (hormotartalmú spirálszerüt) rakunk fel, az a polypot meg szokta akadályozni.Nem szednék östrogen tartalmú tablettát. Myoma miatt nem kell aggódni.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 
           



         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 21:18:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: