• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr! Ezen a héten elküldtek hormonvizsgálatra, mert 16 éves korom óta rendszertelenül vagy nem is jön meg a menstruációm és a következők szerepelnek a leletemen: TSH 2,043mIU/l (0,470-4,640) FSH 5,2U/l LH 32,8 U/l Prolaktin 11,0 ng/mL (1,4-24,2) Ösztradiol 32,0 pg/mL Tesztoszteron 0,5ng/mL (0,1-0,7). Érdeklődnék, hogy ez a lelet alapján mi lehet a probléma ami miatt nem jön meg. Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mensrtuáció témában

        Kedves Hölgyem!

        A leletből kitűnik a magasabb LH szint. Ezt a hormont az agyalapi mirigy termeli, és egy normális ciklus alatt a peteérést idézi elő. 
        A magas szint okát kellene kideríteni, ehhez további vizsgálatokra van szükség, egy hormonszint vizsgálatból nem lehet még diagnózist mondani. Mindemellett szükség lenne tudni, vannak-e egyéb tünetek, mint a pattanások, fokozott szőrzetnövekedés, túlsúly. Nem írta, most hány éves, mióta várja is tulajdonképpen, hogy beálljon a vérzése?
        Érdemes felkeresni leleteivel egy nőgyógyász-endokrinológust, ahol valószínű fog készülni egy UH vizsgálat is, így közelebb kerülhetnek a megoldáshoz.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 10:39:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Édesanyám 63 éves, 2018. augusztus 15-én műtötték méhrákkal. Pénteken kaptuk meg a szövettan eredményét, amit nem tudunk értelmezni. Az orvosával csak jövő héten tudunk beszélni. Nagyon hálásak lennénk, ha...
        Tisztelt doktorúr/doktornő A héten voltam orvosnál hüvelyi panaszok miatt amik akkor enyhültek nem talált semmi kórossat tapintásra sem uh on az orvos viszont 2 napja nagyon felerősödtek a tüneteim: hüvelybe végbélbe nyilaló fájdalom a...
        Tisztelt Dr.! Több mint egy hete késik a menstruációm, terhességi teszt negatív. Egy stresszesebb időszakomban vagyok, illetve nemrég kezdtem három műszakban dolgozni. Néhány héttel ezelőtt edzeni is elkezdtem. Van okom aggódni, vagy ezek a...
        Üdvözlöm! Párommal az első babánkat tervezzük. Augusztus 28.-án volt a menstruációm első napja, kiszámolva a peteérést, folyamatosan próbálkoztunk! Kalkulálásunk szerint, ha sikeres volt a megtermékenyülés, akkor a napokban történik...
        Tisztelt Doktornő! Két napja a barátom megujjazott, és éreztem hogy fáj és verzett is. Egyből abbahagytuk, de aznap és másnap is vereztem akkor csak barnás volt, most viszont piros a vér és elég bosegesnek mondanám. Ez mitől lehet? El fog...
        Tisztelt Doktor Úr! 50 éves nő vagyok. Az utolsó menstruációm 2017 novemberében volt. Már 2015 óta voltak kimaradozások. Szintén 2017 novemberében voltam utoljára rákszűrésen, amelynek P1-es lett az eredménye. Hüvelyi ultrahang vizsgálaton...
        Tisztelt Doktor Úr! Páromnak évek óta szemölcsök vannak a nemi szervén, kb 15-20éve szedtek is le neki, de azóta is elő-elő jön 1-1. Vett ACETOCAUSTIN-t, amit szokott időnként használni 1-2hétig (olyankor addig nem vagyunk együtt, azt mondja...
        Tisztelt Doktor úr! 2017 áprilisában hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert ősztől babát szerettünk volna. A menstruációm rendszeres volt, 28-29 napra megjött minden hónapban. Decemberben teherbe estem, de sajnos januárban missed ab-bal...
        Tisztelt Doktor Úr! 10 hetes terhes vagyok. Vérképpel és pajzsmirigy uh-gal igazolt autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van (hashimoto), melyre Syntroxine-t szedek fél éve. Mivel a pajzsmirigy értékeimet még nem nagyon tolta el a betegség, csak 2...
        Tisztelt Doktor Úr! 20 hetesen elvetéltem fél ávvel ezelőtt.Tünet nélkül kinyilt a méhszáj.Azok nem derült ki. Most újra próbálkozunk a babával. Azóta kiderült a pco és az inzulinrezisztencia. Elkezdtem szedni a Clostilbegytet, volt...