• Vérzés szex közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20 éves vagyok.A párommal 5 hónapja élünk aktív nemi életet. Az utóbbi 2 hónapban a menstruációs ciklus közepén szeretkezés közben vérzést tapasztaltam. Az aktus közben, és után semmilyen fájdalmat nem éreztem, és még orgazmusom is volt (persze csak utána vettük észre a vérzést). A menstruációm pontosan következik be. Mégis mi lehet a probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb, vérzés, szex témában

        A szexuális élet utáni vérzést ki kell vizsgálni. Persze nőgyógyászhoz kell fordulni. A leggyakoribb ok a méhszájseb, amit sokszor nagyon nehéz kikezelni.

        Írok magának erről. A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik.

        A másik fő probléma a méhszájsebbel, hogy ezen keresztül a baktériumok felmehetnek a méhbe vagy a hasüregbe, ahol már sokkal súlyosabb fertőzést okozhatnak. A méhszájseb jelentősége a terhesség alatt nő meg, ugyanis a krónikus fertőzések a terhesség alatt vetélést és koraszülést okozhatnak. A méhszájseb gyógyítása több módon lehetséges.

        Mivel kialakulása hosszú idő, ezért a gyógyulása is az. A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. A másik, hogy amennyiben mégis hüvelygyulladás alakul ki, azt mihamarabb gyógyszerrel kezelni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-04 09:38:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: