• Lehet-e babám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azzal a kérdéssel fordulok önhöz, kedves doktornő,hogy lehet-e babám? kb. 4éve próbálkoztunk az első férjemmel,babát szerettünk volna, nála rendben volt minden a vizsgálaton,nekem pedig candida gombát állapítottak meg és ellég sűrűn elő jön,nem jött össze. most a második férjemmel is próbálkozunk,fél éve,de még nem jött össze. most akar az orvosom petevezeték átfújást csinálni mert ő arra gyanakszik,hogy az a probléma. én meg hallottam olyat,hogy a candida miatt nem lehet babám. igaz ez? a másik nagyon sokszor voltam felfázva,és minden felfázásnál a petevezetékben egy kis heg alakul ki,és ezért nem jut át a spermium a vezetőkön át. hogy csinálják azt a fújást,nagyon fáj? a candida eltűnik egyszer az életemből? hogyan lehetne babám??? válaszát előre is köszönöm. tisztelettel Kovácsné Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a petevezeték átfújás témában

        Kedves Erika!

        Candida beköltözik a hüvelybe, a kislány születésénél, csak ha felborul a hüvelyflóra egyensúly, akkor el is szaporodik. Nem a Candida miatt lesz elzáródás, hanem más gyulladáskeltő bacik miatt. Átjárhatósági vizsgálat kell ennek kizárására. Katéter a méhbe, kontrasztanyagot fecskendezünk be,közben röntgenen nézzük a telődést. Ambulanter, 1 óra múlva haza lehet menni, kellemetlen beavatkozás.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-03 14:46:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: