• Terhesség cisztával a petevezetéken

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Feleségemmel babát tervezünk, ám sajnos a legutóbbi nőgyógyászati vizsgálata során egy cisztát találtak a jobb oldali petevezetékén, ahol egy gyulladásos góc alakult ki. Az orvos szerint a petevezeték sem átjárható, ám ezt csupán hagyományos és UH-os vizsgálat alapján állapította meg, ugyanakkor azt hallottuk, hogy a petevezeték átjárhatóságát speciális "festékes" vizsgálattal végzik. Az orvos laparoszkópiás műtétet javasolt, melynek során eltávolítanák ezt a jobb oldali petevezetéket (a ciszta kb. 4-5 cm-es). Feleségem most áttetette a műtétet november közepéről februárra, mert szeretne kipróbálni pár alternatív kezelési módot (gyógynövényes, aleo verás kúra stb.) Ez idáig rendben is van, de rengeteg kérdés merült fel bennünk azóta, amit sajnos nem tudott az orvosával megbeszélni. Az orvos szerint a gyulladás miatt hiába próbálkozunk, a petesejt nem fog tudni beágyazódni. Feleségem édesanyja viszont azt tanácsolta, hogy nyugodtan próbálkozhatnánk, hátha. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a ciszta és a gyulladás befolyásolja-e a teherbe esést, illetve ha valamilyen okból kifolyólag feleségem mégis teherbe esne, jelentene-e bármiféle kockázatot a magzatra nézve?

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        A kérdés, hogy a cysta a petevezetőn, vagy a petefészekben van-e? Az ugyanis nem mindegy. Hagyományos UH vizsgálattal nem lehet megmondani, hogy a petevezető átjárható-e, erre kijelentést tenni egy egyszerű hüvelyi Uh alapján több, mint merész.Ha gyulladás van, azt igazolni lehet vérvételi tesztekkel, történt ilyen? Szerintem nyugodtan próbálkozhatnak, ha egy méhen belüli terhesség besikerül, arra nem lesz veszéllyel egy esetleges cysta. Ha azonban nem esik a párja teherbe, akkor érdemes lesz a műtétbe belevágni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-30 22:58:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: