• Myoma: mekkora és mi a teendő vele?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. WebDoktor ! kb. 6 hónapja, erős alhasi görcseim vannak a menstruációm első pár napjában. Ezeket a napokat rendszerint nagyon erős és darabos vérzés is kíséri. A nőgyógyászaton elküldtek UH-ra. A következőket írták le: 72×46×61mm-es myomás ut.Endom:4,6mm Nem igazán értem, hogy melyik méret mit jelent.Most mekkora is a myoma? Mi a teendő vele? Kérem segítsen.Előre is köszönöm !!!

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma témában

        Kedves Kérdező!

        Hát megmondom őszintén, hogy én sem értem. Szerintem hypertophiás méhet akartak mondani. Mivel a méh megnagyobbodása az jelen lehet magának, de szeritnem max pár milliméter, tehát én nem is fogalkoznék vele. Amit magának leírtak az a méh mérete és a méhnyálkahártya vastagsága. Mást nem. Vagy ne írják oda, hogy myomás, vagy pedig azt is mérjék le. Szóval ez hiányos lelet.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 20:56:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: