• Égő érzés!SÜRGŐS!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Múlt hét csütörtökön kezdetm el szedni a Zinnat500 nevű antibiotikumot nem múló nátha miatt vasárnap vettem be az utolsó szemet. A panaszaim igen érdekes és arra gyanakszom, hogy emiatt a gyógyszer miatt lehet, ezért szeretném a segítségét kérni. Múlt hét péntek óta kellemetlen égő érzést érzek a nemiszerveben, a folyásom nagyon darabos és sűrű, fehér színű, nincs kellemetlen szaga. Én ezt a közelgő menstuációnak tudtam be. Pénteken lefeküdtem a párommal(óvszert használunk) és elég kellemetlen volt a szex, a végbélnyíilás fölött a nagyajkaknál éreztem húzó,feszülő érzést, mintha a nagyajkak kicsit a hüvelynyílásba került volna az aktus közben, de aztán ez szép lassan elmúlt. A nagyajkaim azóta is égenek és viszket is.Ma észrevettem a nyagyajkaknál a csikló közelében valamint a végbilnyilás és a nagyajkak között piros csíkokat, mintha "repedések" lennének, ahogy hozzájuk értem rájöttem, hogy emiatt van az égő érzés. Áttetszó, "víz szerű folyadék" is szivárog belőlök. Nem tudom, hogy ez mi lehet. Valami fertőzés? Vagy az antibiotikum? Vagy csak szex közben sérülhettem meg? Kérem minnél elöbb válaszoljon!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszait elhanyagolt gombás hüvelygyulladás okozza, amit minél előbb kezelni kell. Az anitbiotikus kezelés csak hajlamosit a gombás fertőzés kialakulására. A kezelést lehetősége szerint fluconazol (Diflucan, Mycosyst-Gyno, flucohexal, stb.) tartalmú készitménnyel érdemes végezni ilyen esetben, majd érdemes Lactobacillust tartalmazó készitménnyel helyreállítani a normál flórát. A fertőzés következtében a hüvelyhám elvékonyodik, és ennek következtében sérülékennyé válik. (ez az oka a " repedések"-nek).

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-30 17:09:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: