• Hüvelyöblítés vagy Floragyn kúp?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! 2 hónapja voltam rákszűrésen, melynek gyulladás, p2 és vegyes baktérium volt az eredménye. Ezután torokgyulladás miatt kellett szednem 1 hétig Rulidot, majd 1 hétig Zinnatot, így azt mondta egy nőgyógyász, h lehet el is múlt ezektől a vegyes baci gyulladásom is. Ám én éreztem, h valami nincs rendben (gyulladt szeméremajkak, érdekes szagú enyhe sárgás-fehéres folyás, viszketés)és az STD laborba mentem, aminek az eredménye :"Döderlein-lízis". Ezzel visszamnetem az SZTK-ba és 1 hetes Supplin kezelést kaptam, valamint Gyno-Pevarylt. Kérdésem az lenne, hogy ha jól értem nincs lactobacillus a hüvelyemben, ezért bármi újra elszaporodhatott.. A kezelések után milyen visszatelepítést alkalmazzak? Hüvelyöblítés gyógyszertári tejsavval? Vagy Floragyn kúp?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Kezelős!

        Igen szerintem magának jobb ötlete van, mint a nőgyógyászának. Mivel egy csomó antibiotikumra még ő is rátett egy lapáttal, hogy lehetőleg egy darab baci ne maradjon a hüvelyében. Tehát igenis a Floragyn kúp kellett volna (kellene), mivel ez képes visszaadni a kellő bacikat és persze rendbe rakni a hüvelyét.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 21:59:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: