• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 31 éves nő vagyok 12 évig szedtem fogamzásgátlót és kb.1 éve abbahagytam. Kb.6-7 hónapja elkezdett olyan szinten hullani a hajam és zsírosodni a bőröm hogy bőrgyógyászhoz fordultam aki nőgyógyászati ultrahangot is javasolt. Ott kiderült hogy mindkét petefészkemben ciszták vannak és magas a tesztoszteron szintem is. A bőrgyógyász azt mondta ő semmit nem tehet menjek el nőgyógyászhoz.Ő azt mondta hogy mivel már szeretnék kisbabát is hát próbálkozzunk aztán ha egy év múlva sem jön össze akkor hormontabletta és átfúvás amit nem is tudom mit jelent. Tényleg kellenek ezek a beavatkozások? A másik meg az hogy nem igazán szeretnék még egy évet csak úgy próbálkozni.Hová forduljak ezzel a problémával? Mit tehetek hogy teherbe essek? Most próbáltam a számolásos módszert és kb.18-23.-ig voltam fogamzóképes(ha lehet ilyet mondani nállam)honnan tudom hogy terhes lettem e? Segítségüket köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészekciszta témában

        Kedves Kérdező!

        !Amit leírt leginkább PCO (Policisztás ovarium szindróma) betegségre utal, amit viszont lehet is, és kell is kezelni. Persze amennyiben nem esik teherbe nyugodtan keresen fele gy meddőségi centrumot, mivel Önnek lehet, hogy speciális kezelés is szükséges lenne, hogy gyermeke legyen.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-06 13:39:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: