• Atypia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Nőgyógyászati problémával kapcsolatosan lennének kérdéseim. Augusztus hónapban elmentem az éves rákszűrésre. Az eredménye P2 lett. Az eddigi években mindig ez volt. Ez mellett a doktor úr talált egy ún. kóros hámosodást. Ezzel kapcsolatosan megműtöttek. Loop-conisatiót végeztek rajtam. Mert azt mondta az orvos, hogy hiába lettek leleteim negatívak, attól még megbújhat kóros elváltozás valahol. Diagnózisként a zárójelentésen atypia szerepel, illetve a BNO: N86. A szövettan eredménye kb. 3 hét múlva várható. A kérdésem az lenne, hogy miért végeztek rajtam ugyanolyan beavatkozást mint azoknál akiknek P3 az eredményük? Ez adhat okot félelemre, hogy esetleg negatív lelettel is méhnyakrákos legyek? Vagy ez még csak kezdeti stádiuma annak, hogy megelőzzék a kéőbbi bajt? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszáj témában

        Kedves Kérdező!

        Minden bizonnyal olyan elváltozást észleltek a méhszájon (amit kolposzkóppal láttak, tehát nagyító alatt), ami semmiképpen nem odavaló a méhszájra, tehát tulajdonképpen megelőzés érdekében volt a beavatkozás. A szövettani eredmény pedig megmondja majd, hogy ez az elváltozás súlyos gyulladás vagy pedig esetleg egy kezdődő valami miatt volt-e. Szerintem súlyos gyulladás lesz. Tehát akkor végül is jogos volt a műtét. De persze minden orvos más, van aki ilyen elváltozást nem operál meg, van aki igen. Hát elvileg magának is lett volna választási lehetősége esetleg mást is megkérdezni. De szerintem semmi probléma nem volt a műtét miatt és minden bizonnyal nem is lesz.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-29 10:56:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: