• Vaginán keletkezett repedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Jóna Angelika! 2 nappal ezelőtt párommal szeretkeztünk, mely következtében a vaginám alsó részén (a "bejáratnál")2 repedés keletkezett. Sajnos még mindig nem gyógyult meg, sőt jobban fáj. A fájdalom éles és kibírhatatlan. Olvastam, hogy lidocain kenőcs, vagy vízbázisú sikosító enyhítheti a problémát. Kérem, adjon tanácsot, melyik az a kenőcs vagy gyógyszer,amely ezt a nyálkahártyán keletkezett repedést hamar meggyógyítja. Illetve eszembe jutott, hogy esetleg a glycosept segítene e? Korábban előfordult, hogy a fogkefémmel kicsit erősebb mozdulatot ejtettem fogmosás közben és felsértettem a számban lévő nyálkahártyát. Glycosept-et tettem rá és másnapra már nem fájt annyira, harmad nap, pedig teljesen eltűnt a sérülés az ínyemről. Talán buta kérdés, ezért elnézését kérem, de azt gondoltam, hogy a számban is nyálkahártya van... Segítségét előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyrepedés témában

        Kedves Mónika!

        Egyáltalán nem buta a kérdése! De engedje meg, hogy valami mást javasoljak. Ha nincs a sebből vérzés, akkor nem sürgető a vizsgálat. Ha úgy érzi, a seb mély, akkor érdemes elmenni egy vizsgálatra, ahol meg tudják ítélni, hogy szükséges-e egy öltés, amivel a sebszéleket egyesíteni lehet. Addig is, otthon megpróbálhatja a patikában recept nélkül kapható Betadine-oldattal a sebet naponta 1-2x megtisztítani, és gyógyszertári lemosóval, aminek kissé krémes állaga van, mosdani. Még jobb lenne egy kis Merbromin a Betadine helyett, mert az a hámosodást is elősegíti. Egy semleges, gyógyszertári kenőccsel lehet ezen a területen a bőrt puhítani, és a későbbiekben a síkosító segít megelőzni a hasonló jellegű baleseteket. Figyeljen oda a fájdalomra, hiszen az egy felülfertőződés jele is lehet, amennyiben nem csökken, mindenképpen forduljon orvoshoz.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Tisztelt Kérdező!

        Canesten kenőcs legalább két hétig. De keresse fel orvosát is, mert valószínüleg hüvelykezelésre is szüksége lesz.

         Dr. Csősz György nőgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-24 22:02:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: