• Szülés után 3 héttel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! 3 hete szültem, spontán. Gyors és könnyű szülés volt, nem volt gátmetszés és csak belső varrataim vannak. Kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy még ennyi idő után is érzek fájdalmat a hüvelyben? Kellemetlen, égő érzés, olyan mintha fertőzés miatt lenne. Vérzésem már nincs, csak folyás, de az olyan mustár színű (ezért sem vagyok biztos benne, hogy természetes-e). Egyáltalán, a belső varratokat lehet így érezni? A gyógyulás a hüvelyben okozhat ilyen égő érzést? A másik dolog az, hogy a csiklóban is jelentkezik fájdalom. Nem állandó, de érzem ha pl. leülök, vagy ha a kezemet véghúzom a hüvelytől felfelé, vagy ha intimtornát végzek. Ez lehet a szülés természetes velejárója? Ilyet előtte soha nem tapasztaltam. El fog ez múlni magától? PÁr hét múlva megyek 6hetes kontrollra és nem vagyok biztos benne, hogy ezeket el tudom mondani az orvosomnak ha még mindig fennállnak a panaszok (főleg miután a rendelőben rajta kívűl még ketten ott vannak ....). Használok Bioptron lámpát, de nem vettem észre javulást. Tulajdonképpen két hete semmit sem változott a helyzet. Tudom, hogy nem könnyű szülés után regenerálódni, de csak belső varratokkal azt hittem hogy ennyi idő után már semmit nem fogok észrevenni. Különben mennyi idő a varratok felszívódása? Ha megnézem tükörrel, még mindig látom a kék cérnákat ... Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

        Kedves Nem regenerálódó!

        A szülés után a hüvelyfájdalom teljesen normális, és lehet, hogy csak kevés varrat van, de attól még a mély szövetek elszakadhattak egymástól és úgynevezett mély gátrepedése ettől még lehetett. Ezért is javasolt a gátmetszés. Én azt javaslom, hogy mutassa meg az orvosának a dolgot, nézze meg, és persze ítélje meg, hogy most van-e ok aggódni vagy sem. Elvileg minden gyógyulás jele, hogy a fájdalom és a panasz egyre kevésbé jelentkezik, majd elmúlik. Az, hogy állandósul a kellemetlen érzés, és nem csökken a fájdalom szerintem ok, hogy megmutassa annak az orvosnak, akinél szült. Nem kell szégyellnie magát, mivel erről maga tehet a legkevésbé.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-10 16:15:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: