• Mit jelent az hogy erősen C2-es?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám nemrégiben volt nőgyógyászati vizsgálaton, ahol csináltak rákszűrést és az orvos azt mondta vizsgálat közben, hogy az erősen C2-es. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent? Köszönettel: Nagy Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak rákszűrés témában

        Kedves Zsuzsanna!

        Minden bizonnyal a méhszájon talált valami elváltozást az orvos és azt írta le. Ez egy szakzsargon, kevesen használják a nőgyógyászatban és a kolposzkopos képek leírására való. Tuljadonképpen minden bizonnyal valami krónikus gyulladás nyomát találta a méhszájon az orvos. Amennyiben lehetséges ki kell deríteni, hogy pontosan mit látott, és akkor megfelelő kezelést lehet adni rá. Persze ha visszajött a rákszűrés eredménye. Addig is nem kell megijdenie, mivel nincsen semi baj,

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-07 20:12:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: