• Peteérés időpontja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Első kérdésem az lenne,hogy a peteéréstől számítva minden esetben 14 nap telik el a menstruáció kezdetéig? Még az érdekelne,hogy az ovuláció elött és után hány napig van esélye a teherbeesésnek? Valamint,hogy a hőmérséklet görbe a peteérés elött vagy után kezd emelkedni? Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Kérdező!

        Peteérés a ciklus bármelyik napján léterjöhet, tehát az egész hónapban elvileg teherbe lehet esni. Mondjuk az esetek nagy többségében a ciklus közepén van a peteérés, de persze ettől nagyon sokszor van eltérés. Pontosan ezért nem lehet a fogamzásgátlással erre bazírozni. A tüszőrepedés után 14 nappal van a vérzés, vagy pedig a vérzés elmaradása és akkor lesz pozitív a terhességi teszt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 




         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-04 18:59:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: