• Endometriosis és Cysta dermoides

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Babát szeretnénk, 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését. A gyógyszer abbahagyása után a menstruációm nem volt rendszeres, most az már szerencsére úgy tűnik rendeződött. A minap voltam nőgyógyásznál aki a vizsgálat során talált nálam valamit amit igazából nem értettem, és nem is értek most sem, hogy végül is mi ez, mekkora a baj. Leírnám amit a leletre írt: BV: rendes nagy retroflectalt uterus. Az uterus mögött egy mogyorónyi tömött rezisztencia. Vag.UH rendes nagy uterus, endometrium 2,7mm Bo-i ov: norm, az uterus mellett jobb oldalon egy 37*31 mm-es homogén képlet. Douglasban folyadék nincs. Colp: ép portio hám Diagnózis Endometriosis ? N 809,0 Cysta dermoides ? N-83,2 Mennyire kell aggódnom? Nagyon szeretnék babát, befolyásolja ez a megtermékenyülést? Előre is nagyon köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriózis, cysta dermoides témában

        Kedves Kérdező!

        Az endometriosist és  a dermoid cystát is meg kell operálni, akármelyik is igazolódik be. Műtét után a dermoid a teherbeesést nerm befolyásolja, az endometriosis cysta műtétje után viszont kezelés is kell sokszor, ami alatt a teherbeesés nem lehetséges.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-10-05 21:39:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: