• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni a következőben. Van egy 20 éves barátnőm. A nőgyógyásza közölte a barátnőmmel, hogy hüvelycisztája van. Nagyon megijedt és most orvosról orvosra jár. 20 évesek vagyunk és szeretnék kicsit én is többet megtudni erről a dologról mert valahol hibásnak érzem magam én is. Kérem, világosítson fel, hogy ilyenkor mi a teendő és én miben tudok segíteni barátnőmnek. Köszönettel: Szentes Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Tamás!

        Hüvely cysta nincs, én legalábbis nem találkoztam vele. Van Bartholin cysta pl, de az a nagyajkaknál van. Lehet a méhszájon Naboth tüsző. Egyikért sem felelős Őn. Naboth tüszőt ritkán kell megoperálnunk, bajt nem okoz, a bartholin cysta pedig tályoggá alakulhat, azt operálni kell, egyik sincs kapcsolatban a sexxel.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-29 19:20:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 07:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: