• Gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Ur/Nő!Az lenne a kérdésem hogy mit jelent az hogy "ureaplasma urealycium" mert az orvos csak annyit mondott hogy gyulladás!Most meg a chlamydiáról beszélt vagy az ugyanazz!A második kérdésem pedig az lenne hogy az orvos gombásodásra kupot irt "Nystatin Galvex" meg krémet!És nekem pont megfog jönni és a betegtályékoztatóra az van írva hogy ha megvan a menstruáció akkor is használjam tovább nem lessz belőle bajom (fogamzásgátlót is szedek)?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem!

        Az Ureoplasma Ureolyticum egy leggyakrabban szexuális úton terjedő bakteriális fertőzés, hasonló a Chlamydiához. Húgyúti fertőzést, és kismedencei gyulladást okozhat. Kimutatásához speciális teszt kell, egyszerű hüvelyváladék kenetből nem mutatható ki, tenyésztést kell végezni hozzá. Az említett készítményt nem ismerem, feltételezhetően gombás fertőzésre kapta. Általában azt szoktuk mondani, hogy menstruáció ideje alatt nem ajánlott hüvelytabletta alkalmazása, amikor a vérzés véget ért, akkor lehet használni.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 09:26:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: