• Reménykedhetek??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        35 éves vagyok.Kb másfél évig kaptam a Depo provera 150 fogamzásgátló injekciót.Az első hónapban sokat véreztem,amire gyógyszert kaptam.Aztán másfél évig eggyáltalán nem volt menzim.Idén juniusban már nem adattam be.Azóta sem volt még menstruációm.Az orvosom szerint nem gond.De mivel én szülni szeretnék még,és a közel jövőben,kérdezni szeretném mennyi rá az esély hogy menzi nélkűl is teherbe essek??Vagy mindenféleképpen elötte ezt rendezni kéne?Még nem fogtunk neki a baba "gyártásba" de hamarossan szeretnénk.Tényleg nem gond hogy eggyáltalán nincs menstruációm??

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező!

        Az említett injectiot én azért nem szoktam javasolni betegeimnek, mert a két gondja meglehetősen gyakori. Injectio alatt nem kiszámitható vérezgetések, és az injectio abbahagyása után 1-1,5 évig is kimaradhat a menses szerű vérzés. Szükséges hormonális vizsgálat és rendezés terhesség előtt feltétlen.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-22 14:18:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: