• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 26 éves vagyok, kisfiam 11 hónapos.2 hónapja nem szopik, ennek ellenére nem menstruálok, bár korábban is rendszertelen volt a vérzésem. Ebben a hónapban védekezés nélkül voltunk együtt a férjemmel, nem bánjuk ha lenne kistesó. Viszont egy hete egyre erősödő alhasi fájdalmam van, görcsös, illetve húzódó jellegű, ahhoz hasonlít mikor terhes lettem a kisfiammal tavaly. Tesztet csináltam, de negatív illetve emlőfeszülés, vagy más tünetem sincs.Mivel menstruációm nincs, ahhoz nem tudok viszonyítani a teszt elvégzésekor, így az együttléthez adok hozzá 14 napot. Folyásom nincs,felfázva nem vagyok, nem fáj, csíp pisiléskor vagy ilyesmi. Az alhasam érzékeny, de ez nem lokalizálódik egy oldalra. Nőgyógyászati rákszűrésen 3 hete voltam, minden rendben volt. Mi lehet ez a fájdalom? A méhen kívüli terhesség az egy oldalon fájna és terhes teszt is kimutatná ugye jól gondolom? Ha gyulladás lenne, az járna egyéb tünetekkel is, nem? Endometriózis pedig járna vérzéssel ugye? Az a baj, hogy elmegyek itt a helyi nőgyógyászatra, semmit se fognak rá mondani..:( Nem értem mi lehet ez. És hogy meddig várhatok vele. Köszönöm türelmét és válaszát előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Abban az esetben ha a panaszai 1-2 hét után sem szünnek meg, vagy fokozódnak, lázzal, hőemelkedéssel társulnak mindenképpen szükséges ismételten nőgyógyászati és ultrahangvizsgálatot végezni. Ez arra az esetre is érvényes, ha 2-3 héten belül nem jelentkezik a mensese. (ekkor egy hormonvizsgálat elvégzése is célszerű, ha egyén rendellenesség, vagy terhesség nem áll fenn.) Panaszai hátterében nem csak nőgyógyászati ok (pl. petefészekcysta) állhat, hanem belgyógyászati, urológiai eltérés is. Ez további vizsgálatokat tehet szükségessé.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-23 14:47:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával, Ureaplasma fertőzést állapítottak meg. Úgy tudom, hogy ez szexuális úton terjed, viszont sem én sem a partnerem nem volt senki mással. Lehetséges, hogy egyéb módon kaptam...
        Tegnap előtt felelőtlenül védekezés nélkül szeretkeztünk barátommal. El is mentünk délután a 72 órás tablettáért, majd miután kiváltottam elmentem mosdóra, és időközben megjött. Ezután este bevettem a tablettát, másnap délutánra...