• PCOS vagy nem PCOS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Mivel jelenleg külföldön élek, nem igazán tudom mit is tehetnék. Szeretnék orvoshoz fordulni, de nem igazán tudnám elmagyarázni a kórtörténetemet az itteni orvosoknak. Ezért fordulok most Önhöz, h online tanácsot kérjek állapotomról. Most 26 éves vagyok és 8 évig szedtem fogamzásgátló tablettát. Az első 5 évben tri-regolt, majd Lindynette-et szedtem. Ez utóbbi szedésekor tapasztaltam a 21. tabletta bevétele és a menstruáció megkezdése közötti időszakban történő szexuális aktus közbeni vérzést. A gyógyszer szedését januárban hagytam abba, a menstruációm azóta nem állt helyre. Februárban cisztám volt, ami el is tűnt egy hónap után. Aztán csak 1-2 napos menstruációim voltak. Májusban a vérzésem elmaradt ezért még a kiutazásom előtt orvosom fordultam, de nem talált semmilyen szervi elváltozást, vagy cisztát. Norcolutot írt fel, de azt tanácsolta h azért várjak egy kicsit hátha a stressz okozza a menstruációm kimaradását. Júniusban volt egy 3-4 napos vérzésem, azóta semmi. A Norcolutot nem szedtem be (őszintén szólva, nem hiányzik a havi vérzés). Megismerkedtem valakivel és a problémám a következő: szexuális együttlét során vérzés jelentkezik és a pecsételő vérzés még másnap is fennáll. Aztán elmúlik. Aktus közben és másnap sem érzek semmiféle fájdalmat. Kérdésem az lenne, h mi okozhatja ezt a problémát. Gondoltam már arra is h esetleg PCOS-m van. Azért gondoltam erre mert az arcbőröm is megváltozott az utóbbi fél évben (aknés, pattanásos, pedig korábban soha nem volt ilyen problémám). Tudom h el kell mennem kivizsgálásra, de a magyarországi orvosokban még mindig jobban megbízok még így online is. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Semmi komoly baj nincs, azt hiszem. Mivel hosszú idő után állt le a gyógyszerről, így a vérzészavar érthető. Előfordul, hogy 1 év is eltelik míg helyreállnak a mensesek. A pattanásosság azért jöhet elő, mert a tablettának van férfihormon ellenes mellékhatása, ez most ugye kiesett. Az is fog idővel javulni. A sex közbeni vérzésre a magyarázatot nem tudom, amennyiben az elmúlt 1 évben járt nőgyógyásznál és volt rákszűrése (ami negatív volt), akkor csak arra tudok gondolni, hogy egy kis krónikus gyulladása, esetleg enyhe méhszájsebe van. Ezt érdemes lenne azért megnézetni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-18 22:47:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: