• Nőgyógyász

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával kapcsolatban kérném a tanácsát. Kb. 1 éve észrevettem, hogy időnként a menstruációm jelentkezésekor, főleg a menstruációm elején, erős végbél tájéki fájdalom jelentkezik, ami párpercig tart, majd elmúlik. Ezt a fájdalmat nem külsőleg érzem, hanem úgy, hogy a fájdalom a végbélnyílástól befele, felfele sugárzik. Ilyenkor nem nagyon tudok leülni, mert ha leülök, akkor úgy érzem, mintha az alhasamig érne fel a végbélnyílástól ez a szúrószerű fájdalom, így nagyon le se ülök 2,3 percig. A székletürítéssel kapcsolatban nincs semmi bajom, de amikor menstruálok, van, hogy székelés közben érzem ezt szúró fájdalmat, ami az alhasamig felér. Aranyerem nincs, nem volt evvel kapcsolatban soha semmilyen műtétem és a vérzésen kívül ilyen soha nem jelentkezett. Vannak olyan ciklusaim, amikor ez elő se jön, még kicsit sem, de van olyan amikor igen. Mindegy, hogy ülök, állok, wc-n vagyok. Arra is gondoltam, hogy esetleg menstruációs görcs, de az más fájdalommal jár. Ez a fájdalom egyszer csakúgy jelentkezik kb. 4,5 percig tart, majd elmúlik. Ön szerint ez a fájdalom miért jelentkezik v. mitől lehet? Szólnom kellene a nőgyógyászomnak? Előre is köszönöm válaszát: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Nehéz kérdés, mitől lehet ez a furi fájdalom. Amennyiben mensesei általában erős görcsökkel járnak és már tinikorától ilyen a vérzés, akkor ennek a végbéltáji, felfelé sugárzó fájdalomnak lehet nőgyógyászati háttere (pl. endometriosis), de ezt nagyon nehéz ezek alapján megmondani. Én megmutatnám magam nőgyógyásznak a helyében, talál-e esetleg valami eltérést.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-18 08:59:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: