• Méhnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Problémám a következő: már harmadik éve ilyenkor tavasszal megnagyobbodik a méhem, ami tart másfél két hónapig. Orvosnál voltam, semmit nem talált, ő is furcsálta, mert olyan volt mintha terhes lennék. Ez az egész mindíg akkor jön elő, amikor kezdődik az allergia szezon.Mivel sok mindenre allergiás vagyok (inkább növények), így nem tudom van e köze a méhemhez. Elvileg nem, de érdekes hogy csak ilyenkor jön elő. Nagyon bosszant, mert kellemetlen, hogy úgy nézek ki, mint aki terhes.Első évben kipróbáltam a gyógyteákat, hátha használ, de semmi. Mi lehet az oka problémámnak? (Csak 36 éves vagyok, tehát elvileg változó korban se lehetek.) Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnagyobbodás témában

        Kedves Kérdezõ!

        Az allergiás panaszok igen sokféle tünetet okozhatnak, azonban az valóban nem jellemzõ, hogy az allergiás megbetegedés a méh magnagyobbodásával járna együtt.

        A leírtakból úgy tûnik, hogy szemmel látható a has megnagyobbodása. Ezt lehet, hogy nem a méhe megnagyobbodása, hanem sokkal inkább hasi puffadás okozza, ami pedig ismert tünete az allergiának.

        A méhmegnagyobbodás kizárása vagy megerõsítése érdekében hasznos lehet az ultrahangos vizsgálat a méretek megítélése céljából a tünetmentes idõszakban ill. az allergiás szezonban is (amikor tapasztalja a megnagyobbodást). Amennyiben ez nem igazolja a méh méretének ingadozását forduljon allergológus szakemberhez, mert az allergia általános (gyógyszeres) kezelésével az összes kellemetlen tünet mérsékelhetõ.

        Üdvözlettel: Dr. Kozma Bence


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-30 09:09:38; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: