• Laar0915

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Közel fél éve bakteriális hüvelyfertőzéssel kűzködök, jelenleg enterococcussal. A párom ondójában is találtak.Volt egy antibiotikumos kezelésünk, de a mostani leoltáson kiderült, h nem sikerült megoldani a gondunk.Nekem folyamatos folyásom van, neki semmi panasza. Most elkezdünk egy újabb kezelést. Olyan kérdésem lenne, ez hogyan adható át, nyállal, hüvelyváladékkal.Orálisan? Csak nemi úton vagy máshogyan is?Vagy nem is terjed? Sajnos az interneten nem nagyon találok erről a baktériumról semmit, tudna nekem segíteni? Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az enterococcus olyan baktérium, amely mindenkinek a bélrendszerében él és kell is, hogy ott legyen. Elsődlegesen a bélsárral való érintkezés után lehet elkapni. Szájon át nem valószínü, mert a gyomor sósav biztosan hatástalanítja, hiszen a környezetből sokkal több és veszélyesebb  fertőző ágenst is " benyelünk" minden további nélkül..
        Nem megfelelő tisztálkodással Pl kézzel székelés után, átvihető a nemi szervekre és igy bejuthat a prosztatába ahonnan többször is fertözhet. Természetes analis sexel is elkapható. De nem egy nagy fertőzés,  nem okoz különösebb következményeket.

         Dr. Csősz György nőgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-17 22:07:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: