• Nőgyógyászati panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Közel négy hónapja visszatérő gombás fertőzéssel küzdök egy hosszú antibiotikumos kezelés miatt. Gyaníthatólag a kedbvesemmel beindítottuk a pingpong effektust, emiatt nem tudtam eddig meggyógyulni. Közel másfél hónapja a kedvesem nemiszervén, pontosítva a makkjának az alján apró kicsit kitüremkedések jelentem meg, nem visketnek, nem fájnak nem hámlakan neki, csak úgy ott vannak, nálam pedig candida albicanst és strepptococcust állapítottak meg a hüvelyben, majd második körben soor negatív lett a leletem, tehát gombám nem volt, csak sok baktérium a kenetben, kaptam rá Dalacin hüvelykrémet, amitől szinte semmit sem változott a helyzet, még mindig van egy teljesen jellegtelen fehér színű krém állagú folyásom, ami nem számottevő, nem hagy foltot a fehérneműn, mégis zavaró. Jártam újra nőgyógyásznál, aki úgy gondolta ez gomba, kaptam rá pimafucin kúpot, pimafucort kenőcsöt, és a kedvesemmel mindketten szedünk Dermyc kapszulát négy hetes kezelésre. A nőgyógyász azt mondta , hogy a férfiaknál lehet teljesen normális jelenség ez, amit a páromnál tapasztaluk, utána néztem a neten, és tényleg hasonlít az ő panasza az úgynevezett "papillomiatosis penis" nevű áapotra, ami állítólag teljesen ártalmatlan, és nem fertőző. Már másfél hónapja nem voltunk együtt, gumival sem, hogy véget vessünk ennek a makacs betegségnek, viszont az én folyásom még mindig ugyanolyan. Jellegtelen, nem viszket, nem éget, krém állagú, fehér, és engem nagyon idegesít. Nem tudom mi lehet ez, és hogy miért nem múlik el, mit tehetnék még? A Dalacin elvileg baktérim ellen van a Dermyc és a pimafucin gomba ellen. Iszom cickafark teát, Medvehagymát, Grapefruit cseppet, és teafa olajat, és ezüst kolloidot, a fehérneműket hatvan fokon mosom, szoktam floragyn kúpot is használni, cölibátusban élünk (ez nagy önmegtartóztatást igényel), és Lactacyd Femina intimszappant használok, a kedvesem is illatmentes szerekel mosakodik. Mit tehenék még? Nem tudom eldönteni, hogy ez a folyás normális e, már régóta megvan, és régen azt mondták nekem, hogy amég nem viszket, addig normális, éshogy a tejsav termelés is ilyen "tünetekkel jár". Kérem segítsen, mertkomoly harcot vettem fel a gomba ellen, és ha már másfél hónapja minden pénzt és energiát beleöltem, nem szeretném itt elrontani egy esetleges meggondolatlan lépéssel. A nőgyógyász, akinél voltam, azt mondta, ha elhasználtam a kúpokat nyugodtan élhetünk újra nemi életet, de mi még nem mertünk belekezdeni. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Hölgyem!

        Látatlanban természetesen nem tudok Önnek semmit sem mondani. A kolléga véleményét érdemes megfogadni, mert ö kezelte Önt, a leleteket, a vizsgálatokat is korrekten elvégezte.Talán a hüvelyflóra helyreállítása után megszünnek a panaszai. Beszéljenek erről a kollégával! Jobbulást kívánok Önöknek!

        Üdvözlettel: Dr. Bencsik András 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-16 14:27:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: