• Nőgyógyászat- tényleg sárgatesthormon probléma lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Több mint egy éve megváltozott a menstruációm. (ezt megelőzően volt "méhszájsebem" cervicitis, ami pár hónap alatt rendbe jött. tapintás alapján két kisebb "púp" féle van a méhszájon - elnézést, de nem tudom hogyan lehetne leírni pontosan, nem tudom mi a neve - biztosan normális az a méhszájon ? - , a "kamerás, ecseteléses " vizsgálaton ép sejtek voltak láthatóak a monitoron a teljes felületén, rákszűrés rendben. kb egy éve a szokásos vérzés megjelenése előtti héten kb. egy-két napig kevés, rózsaszínes , barnás , majd kissé véres pecsételő enyhe vérzgetés kezdődik, majd abbamarad, és rá 3-5 napra kezdődik a menstruáció. Nőgyógyászom azt mondta, hogy valószínű sárgatesthormon elégtelenség áll a háttérben. (rendszeres rákszűrés, hüvelyi ultrahang vizsgálatokra járok, évente.) Mostanában szerettünk volna dönteni, hogy vállalunk-e még egy babát. orvosom azt mondta, ha babát szeretnénk, más kezelés kell, ha nem, akkor tanácsolja a fogamzásgátló tabletta szedését. (jelenleg máshogy védekezünk) Mivel még nem hoztunk döntést, a hormonkezelést nem kezdtem el, tablettát sem szedek, a tünetek viszont nem múltak el maguktól. nem minden hónapban van, de legtöbbször igen. 31 éves vagyok A kérdésem az lenne, hogy ha nem szeretnénk babát, kell-e a hormonproblémát kezelni? kellemetlen persze néha a tünet , de fájdalommal nem jár, stb. a kezelésre használt gyógyszertől jobban tartok - persze lehet, hogy alaptalanul? - jelent-e bármilyen rizikófaktort, gondolok itt bármilyen rák kialakulásához, stb. ha kevés a sárgatesthormon? (mert ha jól tudom, ilyenkor sok az ösztrogén?, vagy rosszul értem?) van-e valamilyen természetes gyógymódja a sárgatestelégtelenség kezelésének? A tünetek idáig igazából nem nagyon zavartak, a legutóbbi menstruációt követően, egy hétre rá volt viszont egy este, mikor szintén ilyen barnás, véres nagyon kis mennyiségű vérezgetés jelentkezett, ami kicsit megijesztett, mert idáig csak menstruációt megelőzően történt. Októberben megyek következő rákszűrésre, uhra. Tehát lényegében a kérdéseim:, - okozhat-e nőgy. i rákot az alacsony sárgatesthormonszint? - petefészekprobléma nem lehet a háttérben? Tudom, sokat kérdeztem, de gondoltam, most egyszerre lehet megtudom a választ mindenre ami aggaszt ezzel kapcsolatban már régóta. Hálásan köszönöm előre is a válaszát! köszönettel, Ildi

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Ildi!

        Nem ismert hatásos természetes gyógymód sárgatest elégtelenségnek, ha nem akarnak most gyermeket, nem kell kezelni, ami teljesen veszélytelen.Nem okozhat nőgyógyászati rákot az esetleges alacsony sárgatest hormonszint. Lehet petefészek, vagy agyalapi mirigy probléma pl.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-16 10:39:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: