• Visszatérő hüvelygyulladás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Dokornő/ Doktor Úr! Pár hónapja visszatérő hüvelygyulladásom van. Kétszer voltam orvosnál, hüvelykúpot (Betadine) és tablettát (Klion) írtak fel. Kipróbáltam a Canestent is és sajnos mindig visszatér vagy el sem múlik. A páromat is kezelték mind a két alkalommal. Voltam rákszűrésen is, az eredmény negatív, valamint a dödörlein bacilus volt megjelölve. Miért nem múlik el? Milyen gyógymóddal lehetne még próbálkozni?

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Egy gyulladásos betegség után, mely az antibiotikumok és gombaellenes szerek hatására megszűnt, vagy javult újból kialakulhat a fertőzés, ha ismételten kórokozók jutnak a hüvelybe.Nemcsak baktériumok és gombák, de protozonok és vírusok is okozhatnak fertőzést. A fertőzés okát mintavétellel lehet meghatározni, és a kitenyésztett kórokozó érzékenysége alapján elindítani a megfelelő kezelést.Bár leggyakraban szexuális partnertől, de egyéb helyről is származhat a kórokozó.

        Fogamzásgátló tabletta szedése is okozhatja panaszait.Fontos a megfelelő intim higiénia biztosítása, a szexuális együttlétek után a hüvelyöblítés alkalmazása, természetes alapanyagú fehérnemű viselése, illetve a megfelelően választott fogamzásgátlási módszer alkalmazása. Kezelését bízza szakemberre!

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-24 18:08:20; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: