• 11-éves kislányomnak fájdalmas csomó van a jobb mellbibója alatt mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma este mutatta a kislányom meg, hogy van egy jól kitapintható kb. borsószem nagyságú csomó a jobbb mellbimbója mögött picivel feljebb, ami érzékeny és fáj is. Szeretném megtudni, mennyire van okom aggódni? Legközelebb csak holnap után tudjuk elvinni az orvoshoz, és féltem a tesnevelési órától amivel holnap kezd a gyermekem. Köszönettel várom mielőbbi válaszukat Üdv. Erzsébet

        WEBBeteg szakértő válasza a csomó a mellben témában

        Kedves Erzsébet!

        Már nem emlékszik a gyermekkorára, amikor magát is vitték emiatt a szülei orvoshoz. Teljesen normális, hogy a pubertás kezdetén a lányoknak ,de a fiúknak is megnő a mellbimbójuk, persze az lehet csomós elváltozás is a mell többi részén is. Emiatt a legtöbbször nem kell aggódni, de persze azt javaslom, hogy mutassák meg a gyermekorvosuknak, mert kétsgételenül lehet olyan elváltozás, ami már nem fért bele a pubertás dologba. Ehhez viszont vizsgálat kell. De az esetek nagy részében ez teljesen normális.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           Kedves Erzsébet!

        Valószínűleg azóta már voltak orvosnál, én is az javasoltam volna, hogy egy vizsgálattal megnyugodhatnak. Valószínűleg ébredezik a kislány hormonrendszere, és a mirigyállomány fejlődik, ez okoz átmenetileg panaszokat.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 21:58:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: