• Nőgyógyászati vizsga

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Tegnap nőgyógyászati vizsgálaton mentem keresztül, ultrahangos vizsgát is végeztek, aminek az eredménye a következő: a méhem pozicioja előrehajló (ante flexio), a nyálkahártya vastagsága 0,65 cm (megjegyzem, hogy 5/7 nappal a menstruáció előtt vagyok). A jobb petefészek nagysága 3.72*3.46 cm, benne egy 1,28 cm-es folliculus található, mig a bal petefészek méretei 1.93*1.44 cm és két, kb. 0,54 cm-es follikulumot tartalmaz. A következő kérdésekkel fordulok Önhoz: 1. Mit jelent az ante-flexió pozició? Neheziti ez a megtermékenyülést majd ha babát akarok? 2. Jövő hónapban a jobb petefészekből történne az ovulálás? (mivel abban van a nagy folliculum)? 3. Ha 2 hónap múlva babát tervezek ikrek lesznek? (mivel 2 folliculum van a bal petefészekben) 4. Mi lesz a petesejtekkel ha én a következő menstruáció első napján fogamzásgátlókat kezdek szedni? Előre is köszönöm a segitséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a ultrahang vizsgálat témában

        Kedves Kérdező!

        Az anteflektált méh az előrehajlót jelent, és ez teljesen normális. Az ultrahang lelete is mindent rendben talált. Azt, hogy pontosan melyik petefészkéből lesz az ovuláció azt csak az ovuláció előtt  közvetlenül lehet megmondani. Mivel sokszor párhuzamosan nő két oldalon petesejt. A fogamzásgátló hatás, hogy nyugalomba helyezi a petesejteket, tehát akkor nincs tüszőérés. Akor ők is nyugalomba vannak. Remélem midnenre válaszoltam.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 


           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-30 14:03:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: