• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Dr. Úr ! Megoldatlan nőgyógyászati problémám van. Fáj a szexuális együttlét, hiába minden sikosito.Az orvosok mindig találtak vmt, legtöbbször gyulladást, kaptam gyogyszert is(legtöbbszor klion-t) de sose használt. Ennek mi lehet az oka igy? Másik kérdésem: az utobbi 2 szürésem P0-lett. Azota csináltak mégegyet, de annak még nem tudom az eredményét: ez rosszat jelenthet? Tegnap ill ma alhasi fájdalmat éreztem, nyomásszerüen,éleseket.Utolso vérzésem a mult héten volt. Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A P0 eredmény a citológián annyit jelent, hogy a minta nem volt megfelelő, valamilyen ok miatt nem értékelhető a vizsgálat. Vagy nem volt megfelelő számú sejt, vgy a fixálás nem volt megfelelő, esetleg eltört, eltűnt a minta. Emiatt kell megismételni a mintavételt, semmi oka aggodalomra. Ha esetleg irrigál vizsgálat előtt, akkor lehetséges, hogy nem volt megfelelő számú sejt a tárgylemezen, és esetleg egy jelen lévő kóros folyás sem lesz olyan látványos.
        A másik problémáját valószínűleg egy gyulladásos folyamat okozza, erre utal az alhasi fájdalom is. Sajnos nem megoldás mindenre a Klion, ha nem tisztázott, hogy milyen tipusú gyulladás van, illetve az, hogy mi okozza, akkor mintát kell venni részletesebb vizsgálatra, tenyésztésre. Ha a párját nem kezelték, akkor ezt is meg kell tenni, hiszen egy nőgyógyászati gyulladást általában lehetetlen meggyógyítani, ha a partner is érintett. Ha nem állandó orvosa van, feltétlenül említse meg, hogy már több alkalommal is volt gyulladás, és nem múlik el, hogy ennek megfelelő kezelést kapjon. Előfordulhat, hogy csak a tartós kezelés hoz majd eredményt.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-24 16:47:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: